ODIO-WVV'67 op herhaling.
ODIO-WVV'67 op herhaling. Foto:

Robin Schipperijn terug aan het front

OSSENDRECHT – ODIO-WVV’67 vormt op zaterdag 29 april 2023 het vooruitgeschoven affiche in de 23e speelronde van de Vierde Klasse B. Inzet van de elfde Woensdrechtse derby van dit seizoen is de vijfde plaats en zicht op regelrechte handhaving. In aanloop naar het onderlinge treffen tankten zowel ‘groenwit’ als ook ‘groenzwart’ vertrouwen. ODIO klopte in extremis Grenswachters. WVV’67 nam het in eigen huis op tegen het al gedegradeerde DIOZ. Een tegenstander waar notabene ODIO zich vorige week nog in verslikte.


Ook WVV’67 had moeite met het op de knieën krijgen van de laagvlieger. Na de openingstreffer van Robin Schipperijn verzuimde WVV’67 om verder afstand te nemen. En geheel volgens de ongeschreven voetbalwet, ‘als je zelf niet scoort…’.

DIOZ ging met een gelijkmaker de rust in. 

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld met een soevereine thuisclub. Hessel van Aalzum zag een inzet via de lat terugkomen alvorens Kieran Pijnen door de DIOZ-goalie werd getorpedeerd. 

Robin Schipperijn benutte het buitenkansje vanaf elf meter en zette WVV’67 opnieuw op voorsprong. De winst kwam vervolgens niet meer in gevaar, ook niet toen Kas van Zantvliet een tweede strafschop onbenut liet, eindstand 2-1.



De strijd om de Gouden Schoen der Topscorers is op enkele wedstrijden voor het einde nog volledig open. Lijstaanvoerder Gijs Verresen kampt met een blessure, kan de concurrentie profiteren? Stand: Gijs Verresen (METO) 13, Roel Paulus (Vivoo) 12, Jeroen van Gastel (Vivoo) 10, Damian Elenbaas (ODIO) 10, Kieran Pijnen (WVV'67) 9, Dimitri Ceuppens (Vivoo) 8, Senne Scheeren (Grenswachters) 7, Marijn Corré (ODIO) 6, Mitchell Elenbaas (ODIO) 6, Jordy van Gastel (Vivoo) 6, Jens Hermans (METO) 6, Thijs de Ron (WVV'67) 6, Nicky Verboven (Grenswachters) 6.