De Glazen Bol

HUIJBERGEN – In de Vijfde Klasse A houdt Vivoo zicht op een ticket voor de nacompetitie. Na een moeizame competitiestart namen de blauwbloezen in de winterstop afscheid van Andy Wierikx. Voor het interbellum naar Ronald Broos werd assistent-coach Dennis Gillesse naar voor geschoven. De ‘kleine generaal’ kreeg het team weer aan de praat en boekt sindsdien het ene na het andere succes. 

Zo ook zondag 23 april in Bosschenhoofd alwaar DEVO voor rust brutaal de leiding nam. Na de thee toonde Vivoo opnieuw veerkracht, alwaar het venijn in de staart van de wedstrijd zat. Tien minuten voor tijd verscheen laatste man Bouke de Waal aan het front en de gelijkmaker was een feit. Het Huijbergse feest kreeg een extra dimensie toen goalgetter Dimitri Ceuppens zich tot matchwinnaar kroonde, 1-2.


Op een steenworp afstand vocht METO in Rucphen een rechtstreeks degradatieduel met RSV uit. Beide teams staan voor nog vier finales ter lijfsbehoud en klampen amechtig bij de schijnveilige middenmoot aan. METO zat binnen een minuut op rozen toen een zondagsschot van Lennart Colin binnenviel, 0-1. Het zou het laatste wapenfeit van de Tricolores blijken te zijn. De thuisploeg creëerde talloze mogelijkheden doch vergat, op slechts eenmaal net na rust, zich te belonen, 1-1.


Glazen Bol

In de Glazen Bol was hield de Putse diva Angèle de Kok het kwartet aan mannelijke tegenstanders achter zich. Ze prognosticeerde twee duels volledig juist en pakte namens Grenswachters 16 punten. Martijn de Nijs (WVV’67) noteerde er 15, Johnny van Aert (Vivoo) 13, Mitchell Elenbaas (ODIO) 11 en Jac Broos (METO 11. 


Jac Broos (METO): RSV-METO (1-3), WVV’67-DIOZ (4-1, joker), Grenswachters-ODIO (2-1), DEVO-Vivoo (2-3)

Johnny van Aert (Vivoo): RSV-METO (0-2), WVV’67-DIOZ (3-1), Grenswachters-ODIO (1-2), DEVO-Vivoo (1-3, joker)

Mitchell Elenbaas (ODIO): RSV-METO (2-1), WVV’67-DIOZ (2-0), Grenswachters-ODIO (1-2, joker), DEVO-Vivoo (1-1)

Martijn de Nijs (WVV’67): RSV-METO (2-2), WVV’67-DIOZ (2-0, joker), Grenswachters-ODIO (1-3), DEVO-Vivoo (1-3)

Angèle de Kok (Grenswachters): RSV-METO (1-1), WVV'67-DIOZ (2-0), Grenswachters-ODIO (2-1, joker), DEVO-Vivoo (1-2)

Verenigingsklassement: ODIO (195), Grenswachters (172), WVV'67 (167), Vivoo (165), METO (156)