Vitaliteitsdag in Huijbergen

HUIJBERGEN - Op 10 mei a.s. kunnen de zestig-plussers van Huijbergen en omstreken in mfc De Kloek deelnemen aan de Huijbergse Vitaliteitsdag, die Dorpscoöperatie Huijbergen en KBO-Huijbergen voor hen hebben georganiseerd. Het doel daarvan is duidelijk: de eigen vitaliteit in kaart brengen én bevorderen.

Om dat voor elkaar te krijgen is een succesvol project van KBO-Brabant aangepast aan de plaatselijke omstandigheden door samenwerking te zoeken met locale zorgprofessionals van Tante Louise, Thuiszorg West-Brabant, Oogzorgcentrum Van der Ham en FysioActive. Juist met hén kunnen onze ouderen immers te maken krijgen als zij zorg nodig hebben. Voorkomen blijft echter beter dan genezen, dus is er in het dagvullende programma van de Vitaliteitsdag óók veel ruimte gemaakt voor bevordering van een vitale levensstijl.


Hoe ziet dat programma eruit?

Vanaf 10 uur ‘s morgens zijn de deelnemers welkom in De Kloek, Prior Borrekensstraat 1 te Huijbergen. Van half elf tot half een begeleidt leefstijlcoach Charlotte Rijnders vervolgens een workshop over vitaal leven. 

Daarna pauzeren we voor een smakelijke én gezonde lunch, waarna het om half twee tijd is voor het testtraject. 

De deelnemers passeren daarbij een zevental ‘stations’. Onderweg worden allerlei fysieke gegevens vastgelegd, zoals bloeddruk, knijpkracht, BMI-index, oog-hand-coördinatie en loopvermogen. 

Het gaat daarbij nadrukkelijk niet om het opsporen van gebreken, maar om het vaststellen van capaciteiten! En dus blijft tussen de bedrijven door het gesprek over ‘revitalisatie’ gaande. Na afloop ontvangen de deelnemers een overzicht van de meetresultaten én een mapje met aanvullende informatie.


Aanmelden

Deelname aan de Huijbergse Vitaliteitsdag staat open voor zestig-plussers uit Huijbergen en omgeving en kost € 7,50, inclusief consumpties, lunch en informatief materiaal. Een lidmaatschap van KBO-Huijbergen of de Dorpscoöperatie is niet nodig. Met het oog op het testtraject is makkelijk zittende kleding en soepel schoeisel aan te raden. 


Belangstellenden kunnen zich tot 3 mei uitsluitend per e-mail aanmelden bij de secretaris van KBO-Huijbergen, 

Joop de Krom,

E-mail:  joopdekrom@ziggo.nl.