2e Hands kerkwinkeltje sluit haar deuren

Tweedehands winkeltje sluit haar kerkdeuren

PUTTE - Na ruim 30 jaar valt het doek voor het tweedehands winkeltje in Putte, een begrip in de Zuidwesthoek. De Dionisiuskerk sloot vorig jaar september met eucharistie vieringen. De kerk kwam te koop. 


Het winkeltje kon open blijven omdat de kerk nog niet verkocht was. Stille hoop dat dit even zou duren. Maar amper een half jaar verder is het een feit. De kerk is verkocht en krijgt een andere besteming.

Half mei moet de kerk leeg worden opgeleverd, een drukke periode voor de vrijwilligers breekt aan. Want in het winkeltje wordt van alles verkocht, van boeken tot kleding en vele andere zaken, met een grote voorraad die nu opgeruimd moet worden.

De winkel is nog 3 woensdagen open van 9.30 uur tot 12.00 uur, 26 april en 3 en 10 mei. En om toch van de grote voorraad af te komen is er een extra koopzondag ingelast en wel op zondag 30 april van 10.00 tot 16.00 uur.

Zo komt er een einde aan niet alleen voordelig winkelen, maar ook aan het samen zijn voor een praatje, een kaarsje opsteken, een groot sociaal gebeuren. En met daarnaast ook de mooie opbrengst ten bate van de parochie de Bron.