Parochie De Bron

Parochiekernen Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide, Woensdrecht en Putte.

Parochiecentrum voor Hoogerheide en Woensdrecht: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ Hoogerheide 0164-612521, locatiehoogerheide@kpnmail.nl. De kosten voor intenties bedragen € 12,00. Bankrekeningnummer IBAN NL44RABO 0122906411.

Vanaf heden is het parochiekantoor te Hoogerheide op woensdag- en vrijdagochtend weer geopend van 09.00 uur tot 11.30 uur. Op andere dagen zijn we altijd telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0164-612521 (buiten kantoortijd wordt u doorgeschakeld). Telefonische bereikbaarheid parochie in geval van ziekte of overlijden: Wilt u een afspraak maken voor een ziekenbezoek of voor het ontvangen van de ziekencommunie, de ziekenzegen of het sacrament van de ziekenzalving, bel dan 06-15656260. Wilt u een overlijden melden of afspraken maken voor de uitvaartdienst in de kerk of een kerkelijk afscheid in het crematorium, bel dan 06-15656260 of mail naar uitvaart@samenkerk.nl. Voor het aanmelden van een doop en opgeven van intenties in de parochie De Bron via de website: www.samenkerk.nl

Intenties voor onlangs overleden parochianen: In Hoogerheide: Ad Broosus e.v. Els Soffers, Henri Daerden w.v. A.Daerden-Oostendorp; In Ossendrecht: Ria van Put e.v. Jac Prop, Godelieve Thys w.v. J.Derkx;

Livestream: De weekendvieringen in de kerk van Hoogerheide worden uitgezonden via livestream. U kunt live of achteraf deze vieringen bekijken. De link kunt u vinden via onze website www.samenkerk.nl. Vervolgens kiest u voor parochie en vervolgens ‘uitzending vieringen’. Hier vindt u de link naar de viering.

Kerk O.L. Vrouw Hemelvaart te Hoogerheide


Zondag 30 april om 09.30 uur: woord- en communieviering; Voorganger: Gerard Damen; Koster: Ludo/Kees; Lectrice: Mirjam Geers. Intenties: Frans Disco en Rina Huijgens v.w. jrgt. Frans, Jos Leenaerts e.v. Liza Leenaerts-v. Dijck. Mededelingen: vrijdag 5 mei om 09.30 uur: eucharistieviering, 1e vrijdag v.d. maand, na de viering is er gelegenheid om koffie te drinken, zondag 7 mei om 09.30 uur: eucharistieviering.

Sint Dionysiuskerk te Putte


Inleveren misintenties via de website www.samenkerk.nl. Mededelingen: De kerk is gesloten. Elke tweede donderdag van de maand om 14.00 uur is er een Bronviering in ontmoetingscentrum de Bunt. Deze viering zal steeds een gebedsviering zijn met ruimte voor ontmoeting met steeds een ander thema. De volgende viering is op 13 mei. Na afloop is er gelegenheid om koffie te drinken. U bent van harte welkom. De zondagviering in de kerk van Hoogerheide is live te volgen of terug te kijken via een livestream, zie www.samenkerk.nl

Kerk O.L.V. Hemelvaart te Huijbergen


Inleveren misintenties in Huijbergen in de brievenbus bij het Broederhuis, Boomstraat 7 te Huijbergen, of via de website www.samenkerk.nl. 
Mededelingen: De kerk is gesloten. Elke eerste woensdag van de maand om 10.00 uur is er bij de Broeders van Huijbergen een Bronviering. Het is steeds een gebedsviering met ruimte voor ontmoeting.  U bent van harte welkom. Elke zondagochtend om 09.30 uur is er een eucharistieviering in de kapel bij het Broederhuis in Huijbergen, u bent hierbij van harte welkom, ingang via Staartsestraat.

De zondagviering in de kerk van Hoogerheide is live te volgen of terug te kijken via een livestream, zie www.samenkerk.nl

Sint Gertrudiskerk te Ossendrecht


Inleveren misintenties in Ossendrecht in de brievenbus van de pastorie, of via de website www.samenkerk.nl Parochiecentrum voor Ossendrecht: pastorie, Dorpsstraat 7, 4641 HV Ossendrecht.

Zondag 30 april om 11.00 uur: woord- en communieviering; Voorganger: Gerard Damen; Koster: Loes Hommel; Lector: Emile v.d. Eijnden. Intenties: Sidon van Elzakker-Simons. Mededelingen: zondag 7 mei om 11.00 uur: eucharistieviering, dinsdag 9 mei om 19.00 uur: woord- en communieviering in de Adolphine Kapel.

 

Protestantse kerkgemeente Woensdrecht


Dorpsstraat 10, 4641 HN Ossendrecht. Tel. ds. W. Lolkema 0164 - 314466 en 06-17246410.

Zondag 30 april 9.45 uur: Dienst in kerk, Ds. Koeman, Borgerhout. Elke dienst is te volgen via Kerkdienst Gemist of YouTube. Voor actuele informatie kunt u website www.pkgw.nl raadplegen.

Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren


Het secretariaat van de parochiekern Halsteren is open op donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. Pastoor Hans de Kort, pastor Lenie Robijn zijn bereikbaar via telefoonnummer: (0164) 682310. In dringende gevallen is de pastoor te bereiken via: 06-12866859. 

Zondag 30 april 9.30 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Hans de Kort. Intenties: Alle overleden leden van de KBO; Harry Uijtdewilligen; Diny Heijmans-Maas; Jos Beijaarts. Donderdag 4 mei: Dodenherdenking Martinuskerk, 19:00 uur: Woord en Gebed; Voorganger: pastor Lenie Robijn. Overleden: Jos de Kroon.

Pastoraal woord

Pasen en nu verder!

Als er één persoon is die waarschijnlijk naadloos aansluit bij de geloofsbeleving van vele mensen in onze tijd, is het wel de apostel Tomas. Toch werd Tomas door de eeuwen heen met een bepaalde laatdunkendheid bekeken. We kennen allemaal de uitdrukking van de ‘ongelovige Tomas’. De Bijbellezing van afgelopen week vertelt over de gebeurtenissen van vlak na Pasen. De leerlingen zijn samen in de bovenzaal op één na, en dat is Tomas. Geheel onverwachts verschijnt Jezus in hun midden. De eerste woorden die klinken zijn: “Vrede zij u.” Vervolgens toont Jezus zijn handen en zijn zijde. Nogmaals klinkt het: “Vrede zij u. Zoals de Vader Mij gezonden heeft zo zend Ik u.” Daarna schenkt Hij hun de heilige Geest. De leerlingen zijn vol van het gebeuren en vertellen het hele verhaal aan Tomas, maar Tomas is sceptisch. Eerst zien en dan geloven.

Eerst zien en dan geloven. Het valt niet mee om in deze tijd gelovig te zijn. Hoe vertel je aan de mensen om je heen dat je naar de kerk gaat, dat je gelovig-zijn belangrijk vindt in je leven. Vorige week zijn we in beide parochies op twee studiemomenten met bestuur en parochiekerncommissies bij elkaar gekomen om na te denken hoe we het geloof in de toekomst handen en voeten kunnen geven. Uitgangspunt is de missionaire parochie. Maar wat is nu een missionaire parochie? Kort gezegd komt een missionaire parochie hierop neer dat de kerk van een “onderhoudskerk” (een kerk die probeert te overleven), verandert in een kerk die relevant is voor de samenleving. Een uitnodigende kerk waarin naast de eigen parochianen ook plaats is voor iedereen die zich welkom voelt, voor een stiltemoment, een kaarsje aansteken, een bijeenkomst of viering bijwonen of een gesprek.

Lenie Robijn, pastoraal werkster Sint Annaparochie en Sint Christoffelparochie.

Sint Martinuskerk Halsteren


Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer, Sint Martinuskerk Dorpsstraat 20 Halsteren. 

Zondag 30 april 10.00 uur: dienst in de Sint Martinuskerk te Halsteren, Ds. K. v.d. Broeke.

Heilige Antonius van Padua Lepelstraat


Ons Parochiesecretariaat is geopend op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Telefoon: 0164-682525. 

Zaterdag 29 april 19.00 uur: Eucharistieviering; In deze viering wordt ons gebed gevraagd voor: Riet Schijvenaars w.v. Rien Uijtdewilligen; Karin Bovée e.v. Peter van Nieuwenhuijzen; Nel Ooms e.v. Kees Stoffels; Voorganger: Pater B. van Schaik, lector: Fia Veraart; Volkszang. Dinsdag 2 mei 19.00 uur: Eucharistieviering; derde avond van de Noveen; In deze viering wordt ons gebed gevraagd voor: Riet Schijvenaars w.v. Rien Uijtdewilligen; Karin Bovée e.v. Peter van Nieuwenhuijzen; Nel Ooms e.v. Kees Stoffels; o.o. Boenders Konings; jrgt. Rinus Bakx e.v. Mien Jochems; o.o. Marinus Ooms en Cornelia Ooms-Heijnen; Voorgangers: Past. H. Akkermans en Past. H. de Kort, lector: A. Blom. Mededeling: Donderdag 4 mei: Dienst Dodenherdenking aanvang: 19.15 uur. Na de dienst is er kranslegging bij het oorlogsmonument op het kerkplein. Voorganger: H. de Kort, lector: H. Wouts, m.m.v. het koor Samen Sterk.

Emmauskerk, Noordgeest Bergen op Zoom


Emmauskerk, Korenberg 90 in Bergen op Zoom. Wekelijkse diensten op zondag om 9.30 uur en om 16.00 uur. Zie www.emmauskerk-boz.nl. Om 12.00 uur evangelische dienst GSKI.



Familiebericht plaatsen in deze krant? Mail dan naar: info@minervepers.nl of bel: 0164-682286