Titel voor ODIO 4
Titel voor ODIO 4

ODIO 4 zet kroon op het werk

Algemeen

OSSENDRECHT/PUTTE – Normaal gesproken is mei de maand waarin definitief het kaf van het koren wordt gescheiden. Titels worden uitgereikt, kampioenschappen gevierd en hier en daar een nacompetitieticket uitgereikt. Ook binnen de Woensdrechtse gemeentegrenzen maakt men zich op voor een spannend slotakkoord. Van de Vierde Klasse B tot aan de Zesde reserveklasse zijn echter de hoofdrollen voor concurrerende verenigingen weggelegd. Enige lichtpuntjes in seizoen 2022-2023 vormen zowel ODIO 3 en ODIO 4. Beide teams spelen op hun niveau het gehele voetbaljaar toonaangevend. 

Op zondag 23 april kon ODIO 3 uit bij SSW 2 in Dordrecht de kroon op het werk zetten. Bij winst zou de tegenstander op een onoverbrugbare achterstand worden gezet en het kampioenschap in de Vierde Klasse 402 een voldongen feit zijn. De Ossendrechtenaren begonnen voortvarend en kwamen door Josh Luijkx op voorsprong. Na rust leek de titel definitief binnen handbereik toen Paul Jansen een tweede treffer liet noteren. Om onduidelijke redenen werd de goal geannuleerd en startte een door de scheidsrechter en grensrechter ondersteund partijdig offensief. ODIO 3 capituleerde en keerde gedesillusioneerd met een 3-1 nederlaag huiswaarts. In de komende drie wedstrijden verdedigt men een versprong van zes punten!

De broeders van ODIO 4 vormden in de Zesde Klasse 604 het te kloppen team. Slechts tweemaal lukte dat de tegenstand, HSC (2-1) en Rimboe (4-6). Buiten nog twee puntendelingen boekte men louter zeges. Na een ijzersterk optreden tegen Moerstraten (5-2) kon op twee wedstrijden voor het eind tegen ‘angstgegner’ Rimboe reeds de veilige haven der kampioenen worden bereikt. Sterkhouder Maikel van der Poel ontbrak wegens vakantie, wel van de partij het Belgische koningskoppel Dante Verhaegen (29 goals) en Yves de Schutter (17 goals). Een eigen doelpunt van Rimboe vormde uiteindelijk de inleiding op een lang kampioensfeest bij shirtsponsor Café Boulevard in Ossendrecht. 

In Putte deed de Ossendrechtse hoofdmacht eveneens goede zaken. Voor velen een weerzien met hun oud-trainer Peter van Oirschot. Van enige sportieve compassie was echter geen sprake. Beide teams hebben in de Vierde Klasse B de punten nog steeds broodnodig en speelden dan ook louter voor de winst. Het duel ging lang gelijk op. Uiteindelijk gaf een betere fysieke gesteldheid van de ODIO-selectie de doorslag. Coach Erwin van Schilt kon na weken blessureleed aanvoerder Raf Melsen nog inbrengen, alsmede Hein Verhoef. Vlak voor tijd haalde invaller Verhoef met een hard schot vanaf twintig meter definitief de trekker over en dompelde voor de zoveelste keer dit seizoen Grenswachters in eigen huis in rouw, 0-1. 

De tiende wedstrijd voor de Gentlemen Derby werd correct voorspeld door Eric Goossens, Frank Goedschalk, Jeroen Swagemakers, Youri van der Meulen, Raf Melsen, Deny van Nijnatten, Roy Carpentier, Jan Schuurbiers en Peter Verresen. Laatstgenoemde werd na loting winnaar van de Wilbrink slagroomtaart geschonken door Schoonmaakbedrijf Ben van Hoof. 

Algemeen klassement: Jesper van Linden (24), Johan van Genegen (22), Marcel Jansen (21), Jan Schuurbiers (21).