kerk Hoogerheide
kerk Hoogerheide Foto:

Parochie De Bron

Parochie-Avond 

Alle parochianen van parochie de Bron zijn van harte welkom op dinsdag 25 april om 19.30 uur in de kerk van Hoogerheide.

Met u willen we spreken over de wijze waarop we in onze tijd parochie kunnen zijn en ons geloof kunnen beleven.

Aanmelden via mirella@samenkerk.nl

-----------------------------------------------------Parochiekernen Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide, Woensdrecht en Putte.

Parochiecentrum voor Hoogerheide en Woensdrecht: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ Hoogerheide 0164-612521, locatiehoogerheide@kpnmail.nl. De kosten voor intenties bedragen € 12,00. Bankrekeningnummer IBAN NL44RABO 0122906411.

Vanaf heden is het parochiekantoor te Hoogerheide op woensdag- en vrijdagochtend weer geopend van 09.00 uur tot 11.30 uur. Op andere dagen zijn we altijd telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0164-612521 (buiten kantoortijd wordt u doorgeschakeld). Telefonische bereikbaarheid parochie in geval van ziekte of overlijden: Wilt u een afspraak maken voor een ziekenbezoek of voor het ontvangen van de ziekencommunie, de ziekenzegen of het sacrament van de ziekenzalving, bel dan 06-15656260. Wilt u een overlijden melden of afspraken maken voor de uitvaartdienst in de kerk of een kerkelijk afscheid in het crematorium, bel dan 06-15656260 of mail naar uitvaart@samenkerk.nl. Voor het aanmelden van een doop en opgeven van intenties in de parochie De Bron via de website: www.samenkerk.nl

Intenties voor onlangs overleden parochianen: In Hoogerheide: Agnes van Hootegem w.v.Jacobus van den Maegdenbergh, Ad Broosus e.v. Els Soffers, Henri Daerden w.v. A. Daerden-Oostendorp; In Ossendrecht: Ria van Put, e.v. Jac Prop. 

Livestream: De weekendvieringen in de kerk van Hoogerheide worden uitgezonden via livestream. U kunt live of achteraf deze vieringen bekijken. De link kunt u vinden via onze website www.samenkerk.nl. Vervolgens kiest u voor parochie en vervolgens ‘uitzending vieringen’. Hier vindt u de link naar de viering.

Kerk O.L. Vrouw Hemelvaart te Hoogerheide

Zondag 23 april om 09.30 uur: eucharistieviering; Voorganger: pastoor Peter de Rooij; Koster: Ludo/Kees; Lectrice: Rieky Oerlemans. Intenties: voor alle zieken en overleden parochianen. Mededelingen: zondag 30 april om 09.30 uur: woord- en communieviering.

Sint Dionysiuskerk te Putte

Inleveren misintenties via de website www.samenkerk.nl. Mededelingen: De kerk is gesloten. Elke tweede donderdag van de maand om 14.00 uur is er een Bronviering in ontmoetingscentrum de Bunt. Deze viering zal steeds een gebedsviering zijn met ruimte voor ontmoeting met steeds een ander thema. Na afloop is er gelegenheid om koffie te drinken. U bent van harte welkom. De zondagviering in de kerk van Hoogerheide is live te volgen of terug te kijken via een livestream, zie www.samenkerk.nl

Kerk O.L.V. Hemelvaart te Huijbergen

Inleveren misintenties in Huijbergen in de brievenbus bij het Broederhuis, Boomstraat 7 te Huijbergen, of via de website www.samenkerk.nl. 
Mededelingen: De kerk is gesloten. Elke eerste woensdag van de maand om 10.00 uur is er bij de Broeders van Huijbergen een Bronviering. Het is steeds een gebedsviering met ruimte voor ontmoeting.  U bent van harte welkom. Elke zondagochtend om 09.30 uur is er een eucharistieviering in de kapel bij het Broederhuis in Huijbergen, u bent hierbij van harte welkom, ingang via Staartsestraat.

De zondagviering in de kerk van Hoogerheide is live te volgen of terug te kijken via een livestream, zie www.samenkerk.nl

Sint Gertrudiskerk te Ossendrecht

Inleveren misintenties in Ossendrecht in de brievenbus van de pastorie, of via de website www.samenkerk.nl Parochiecentrum voor Ossendrecht: pastorie, Dorpsstraat 7, 4641 HV Ossendrecht.

Zondag 23 april om 11.00 uur: eucharistieviering; Voorganger: pastoor Peter de Rooij; Koster/lector: Johan den Ouden; Muzikale verzorging: organiste Lisette v. Mechelen en koor. Intenties: voor alle zieken en overleden parochianen. Mededelingen: dinsdag 25 april om 19.00 uur: woord- en communieviering in de Adolphine Kapel, zondag 30 april om 11.00 uur: woord- en communieviering.

Dinsdag 25 april om 19.00 uur: woord- en communieviering in de Adolphine Kapel; Voorganger: Piet de Meijer. Intenties: Marjolein Bakx-Roosendaal. 

Parochie-Avond in kerk op dinsdag 25 april 

Alle parochianen van parochie de Bron zijn van harte welkom op dinsdag 25 april om 19.30 uur in de kerk van Hoogerheide. 

Met u willen we spreken over de wijze waarop we in onze tijd parochie kunnen zijn en ons geloof kunnen beleven.

Aanmelden via mirella@samenkerk.nl

Protestantse kerkgemeente Woensdrecht

Dorpsstraat 10, 4641 HN Ossendrecht. Tel. ds. W. Lolkema 0164 - 314466 en 06-17246410.

Zondag 23 april 9.45 uur: Dienst in kerk, Ds. W. Lolkema, Woensdrecht. Elke dienst is te volgen via Kerkdienst Gemist of YouTube. Voor actuele informatie kunt u website www.pkgw.nl raadplegen.

Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren

Het secretariaat van de parochiekern Halsteren is open op donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. Pastoor Hans de Kort, pastor Lenie Robijn zijn bereikbaar via telefoonnummer: (0164) 682310. In dringende gevallen is de pastoor te bereiken via: 06-12866859. 

Zaterdag 22 april 11.00 uur: Eucharistieviering 1e Communie; Voorganger: pastoor Hans de Kort en pastor Lenie Robijn. Intenties: Overleden ouders Suijkerbuijk-van Loon en overleden ouders van Giels-Nuts. Zondag 23 april 9.30 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Hans de Kort. Intenties: Coby Koenraadt-van der Sande; Jos Beijaerts; Adrie de Keijzer.

Donderdag 27 april 9.00 uur: Woord, gebed en communie; Voorganger: pastor Lenie Robijn. Donderdag 27 april 11.00 uur, De Bosgaard, Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Hans de Kort. Overleden: Jos de Kroon.

Pastoraal woord

Na het vieren van het paastriduüm en de 1e paasdag blijven we als kerk nog zeven weken lang in de Paastijd. Het alleluja (looft God) zal steeds klinken in elke viering. We hadden een toetreden van een volwassene tot onze kerk en de doop van twee kinderen met Pasen. De verrijzenis van Christus, zijn nieuwe leven door de dood heen dat we mochten vieren met Pasen kreeg door deze dopen een bijzonder accent. De doop wordt in de kerk ook gezien als een vorm van nieuw leven, een hergeboorte uit water en Heilige Geest. De hele paastijd leent zich trouwens goed voor bijzondere vieringen. We hebben niet alleen op verschillende zondagen dopen, maar de 1e Communievieringen zijn eveneens in de paastijd in onze beide parochies. Een nieuwe stap voor de kinderen in hun ontwikkeling en in hun geloof. We maken ook nog een kerkelijk huwelijk mee in de

 

paastijd. En vanaf dinsdag 18 april begint de Antoniusnoveen in de kerk van Lepelstraat, hetgeen elk jaar weer nieuw leven brengt in deze parochiekern. Steeds mogen we voor al deze vieringen in de paastijd een beroep doen op vele vrijwilligers voor en achter de schermen die werken aan de voorbereiding van deze vieringen of die eraan meewerken. Veel dank aan hen!

Pastoor Hans de kort

Sint Martinuskerk Halsteren

Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer, Sint Martinuskerk Dorpsstraat 20 Halsteren. 

Zondag 23 april 10.00 uur: dienst in de protestantse kerk te Nieuw-Vossemeer, Ds. Inkelaar.

Heilige Antonius van Padua Lepelstraat

Ons Parochiesecretariaat is geopend op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Telefoon: 0164-682525. 

Zaterdag 22 april 19.00 uur: dienst van W.G.C. In deze viering wordt ons gebed gevraagd voor: Marja van Dongen e.v. John Wanrooy; Naantje Huijbregts e.v. Jos Houtepen; Nel Ooms e.v. Kees Stoffels; Karin Bovée e.v. Peter van Nieuwenhijzen; jrgt. Jo van Loenhout w.v. Kees Geers; Voorganger: Past. L. Robijn, lector: C. Broos m.m.v. het Antonius koor. Dinsdag 25 april 19.00 uur: Eucharistieviering; tweede avond van de noveen. In deze viering wordt ons gebed gevraagd voor: jrgt. Fien Schetters – van den Enden; o.o. Withagen – Hopmans en zoon Wout; o.o. Boenders – Konings; Karin Bovée e.v. Peter van Nieuwenhuijzen; Nel Ooms e.v. Kees Stoffels; o.o. Marinus Ooms en Cornelia Ooms – Heijnen; Voorgangers: Past. H. van Geel en Past. H. de Kort, lector: A. Blom m.m.v. het Antonius koor.

Emmauskerk, Noordgeest Bergen op Zoom

Emmauskerk, Korenberg 90 in Bergen op Zoom. Wekelijkse diensten op zondag om 9.30 uur en om 16.00 uur. Zie www.emmauskerk-boz.nl. Om 12.00 uur evangelische dienst GSKI.

Familiebericht plaatsen in deze krant? Mail dan naar: info@minervepers.nl of bel: 0164-682286