Plaatselijk religieus erfgoed staat centraal in het Wilhelmietenmuseum.
Plaatselijk religieus erfgoed staat centraal in het Wilhelmietenmuseum. Foto: Starworks Studio

Twee tentoonstellingen Wilhelmietenmuseum

Algemeen

HUIJBERGEN – In het Wilhelmietenmuseum zijn tot en met zondag 24 september 2023 twee uiteenlopende tentoonstellingen te zien. 

Parochiekerken  

De kerken van Huijbergen markeren de lange en turbulente geschiedenis van het dorp. Van de Wilhelmietenkerk tot de roomskatholieke kerk Onze Lieve Vrouwe Hemelvaart. Is er met het sluiten van de na-oorlogse kerk op 14 augustus 2022 een einde gekomen aan deze lange geschiedenis? Wat gebeurt er nu met het religieuze erfgoed van Huijbergen? U ziet, leest en hoort meer hierover in het Wilhelmietenmuseum. 

Het transformatief collectief 

Dit seizoen is in het Wilhelmietenmuseum tevens een moderne kunsttentoonstelling te bezichtigen. De Belgische kunstenaars Nicholas en Annemie Gers, Anne-Marie Peeraer en Tom Moens exposeren geschilderd en gebeeldhouwd werk, evenals fotografie. 

In hun kunst zijn de veranderende processen van mens en natuur uitgebeeld. Niets staat voor altijd stil; veranderingen horen bij het leven en verbinden ons allemaal. Het collectief exposeert voor de eerste keer samen in de prachtige omgeving van het Poortgebouw. Mis deze unieke tentoonstelling vooral niet! 

Activiteiten 

In de periode april-september vinden tijdens de openingsuren van het museum regelmatig activiteiten plaats, waaronder kruidenwandelingen en concerten. Wij adviseren u om de website www.wilhelmietenmuseum.nl en het infoblad van Huijbergen in de gaten te houden voor het laatste nieuws. 

De geschiedenis bewaren 

De medewerkers en vrijwilligers van het Wilhelmietenmuseum willen graag de geschiedenis van de parochiekerken van Huijbergen bewaren. ‘Wij zijn daarom geïnteresseerd in uw persoonlijke verhaal. Wilt u uw geschiedenis delen met het museum? Dan kunt u vrijblijvend langskomen in het museum tijdens openingsuren of u kunt een afspraak maken via een e-mailbericht naar: conservator@wilhelmietenmuseum.nl
Telefonisch een afspraak maken voor een moment dat u goed uitkomt, kan ook. Belt u dan gerust naar: 06-81924344.

Openingstijden

Het museum is van april tot en met 24 september iedere zondag geopend van 12.00 – 16.00 uur. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen en vanaf 12 tot 18 jaar koste entree 2 euro. Vanaf 18 jaar is de toegangsprijs € 4,50. 

Wilhelmietenmuseum
Wilhelmietenmuseum
Wilhelmietenmuseum
Moderne kunst in het Wilhelmietenmuseum.
Wilhelmietenmuseum
Wilhelmietenmuseum