Van alles te beleven op Koningsdag bij heemkundekring Halchterth.
Van alles te beleven op Koningsdag bij heemkundekring Halchterth. Foto: Bep Tielemans

Koningsdag bij Hof van Ram

Algemeen

HALSTEREN - Het is bijna weer zover, onze nationale feestdag Koningsdag komt eraan. Ook dit jaar zal Heemkundekring Halchterth weer aanwezig zijn bij de viering van Koningsdag. In en om het heemhuis Hof van Ram aan De Beeklaan zal het de gehele dag een feestelijke en gezellige drukte worden, met een boekenmarkt, hobby- en informatiemarkt, zowel binnen als buiten. 

Programma: om 10.00 uur starten de activiteiten Zo is er een  boekenmarkt, hier zijn oudere jaarboeken van de heemkundekring te koop voor een voordelige prijs. Schilderijen van Piet van de Watering mogen ook van eigenaar wisselen. Er zullen zelf gemaakte kaarten te koop zijn, de postzegelvereniging Onderling Contact is aanwezig, en Jeanet’s kleinkunst laat vele leuke artikelen zien, zoals sieraden, beeldjes, bloemstukjes en sjaals.

Demonstratie
Natuurlijk wil de heemkundekring ook laten zien wat onze geschiedenis allemaal te bieden heeft. Een demonstratie met een Amanco stationionaire motor uit 1907 toont hoe met een maisontkolver mais gemalen werd. Maar we gaan nog verder terug in de tijd, de Romeinen komen naar Halsteren. De heer en mevrouw Nefs uit Breda, echte kenners over de Romeinen en hun geschiedenis,  zullen in Romeinse kleding laten zien hoe de Romeinen leefden en werkten. Zij kunnen heel veel vertellen aan de hand van de voorwerpen die ze meebrengen.

De werkgroep archeologie sluit hier bij aan met de gevonden scherven, potten en kruiken die weer in elkaar gepuzzeld worden. In deze groep zijn ook mensen bezig met schilderen van de voorwerpen, maar ze maken tevens mooie schilderijen. Oude schilderijen die vuil zijn kunnen schoon gemaakt worden en lijsten weer in oude glorie worden hersteld. 

Grootmoeders tijd

Natuurlijk zal er ook koffie/thee met een oranje lekkernij te koop zijn. Voor iedereen die van een ijsje houdt komt er een ijskarretje op het terrein te staan. Naast het feestterrein op Landgoed de Beek vindt men dus op 27 april nog een plaats waar van alles te beleven valt. ‘Loop na bezoek aan de kinderrommelmarkt dus nog even verder naar De Hof van Ram en u zult u kunnen vermaken met ons aanbod. Natuurlijk kunt u ook een kijkje in ons museum nemen, u waant zich weer in grootmoeders tijd.’

U bent van harte welkom op 27 april aanstaande, Koningsdag bij de Heemkundekring Halchterth.

Van alles te beleven op Koningsdag bij heemkundekring Halchterth.
Afbeelding
Afbeelding
Van alles te beleven op Koningsdag bij heemkundekring Halchterth.