Landgoed de Beek in Halsteren staat voor velen weer in het teken van festiviteiten op Koningsdag.
Landgoed de Beek in Halsteren staat voor velen weer in het teken van festiviteiten op Koningsdag.

Koningsdag 2023 op Landgoed de Beek

Algemeen

HALSTEREN - De Oranjevereniging Halsteren heeft er weer enorm zin in,… KONINGSDAG in Halsteren. Er staat weer een dag vol activiteiten en heel veel gezelligheid op u te wachten. En weer of geen weer, het wordt gewoonweg één groot feest voor jong en oud op Landgoed de Beek aan De Beeklaan te Halsteren.

De Oranjevereniging is afgelopen najaar al samen gekomen om te bespreken, hoe ze komend jaar de Koningsdag in Halsteren weer tot een groot feest kunnen maken. En 1 ding is heel duidelijk, de formule van een versierde fietstocht, vrijmarkt, feesttent, muziek, spellen en luchtkussens in Halsteren werkt!!. In samenwerking met verhuurbedrijf Huijgens is er een feesttent met bar en terras waar u uw drankje kan halen. Voor de hapjes staat VanVerswijveren catering voor iedereen klaar. Heel de dag is er een DJ aanwezig om deze gezellige dag te voorzien van muziek. Ook zullen er verschillende optredens zijn van diverse dweilbandjes. En vergeet niet om een leuk bezoekje te brengen aan het Heemhuis van Heemkunde Halchterth voor ook diverse demonstraties. Oftewel een dag vol feest staat voor u te wachten.

Versierde fietstocht

Ook dit jaar is er weer een versierde fietstocht. Deze fietstocht is voor de basisschooljeugd. Wil je meedoen? Versier dan je fiets zo mooi mogelijk. Je papa of mama mogen hier zeker bij helpen. Deelname aan de fietstocht is gratis. Verzamelen en aanmelden voor de fietstocht is vanaf 10.00 uur bij de Plus supermarkt (kruising Dorpsstraat – Jan van de Berghstraat), om 10.30 uur vertrekt de fietstocht. Zoals elk jaar wordt de fietstocht begeleid door de harmonie en drumband van Sint Cecilia Eensgezindheid. Vanaf de PLUS gaan we naar Landgoed de Beek. Hier zullen de prijzen uitgereikt worden voor de mooiste, leukste en liefste versierde fietsen. Er is ook een traktatie voor elke deelnemer en ook dit jaar is er onderweg een korte stop bij Bakkerij Bogers.

Vrijmarkt

Heeft u nog veel spullen staan op zolder of in de schuur waar u niks mee doet. Zoals elk jaar worden er weer veel bezoekers verwacht, er is dus veel kans om u spullen te verkopen. De bezoekers komen tussen 8.00 uur en 16.30 uur. Dus wees op tijd om een goed plekje te bemachtigen. Het terrein is pas vanaf 6:00u open. 

LET OP: Sinds vorig jaar is het terrein niet meer te betreden met de auto. Wel is er de gelegenheid om ‘s morgens en ‘s middags uw auto te lossen en laden vanaf De Beeklaan. Dus neem voor de zekerheid kruiwagen of bolderkar mee. Om alles in goede banen te laten verlopen, vragen wij u om de instructies van de verkeersregelaars op te volgen. Wij vragen u om u te houden aan ons reglement, welke aan alle deelnemers zal worden uitgedeeld. Dit reglement is ook beschikbaar op de facebook pagina van de Oranjevereniging: www.ovhalsteren.nl. Hierin staat nadrukkelijk de opmerking om wel na afloop uw niet verkochte artikelen weer mee naar huis te nemen. Dit stellen we als organisatie zeer op prijs, zodat het Landgoed in zijn mooie schone staat na de feestelijkheden kan worden achtergelaten. 

Spellenmiddag met luchtkussens

Net als elk jaar hebben we weer volop gratis luchtkussens en spellen staan om je uren te vermaken. Zoals elk jaar heeft het Kindervakantiespel ‘Onder de Panne’ zich weer beschikbaar gesteld om te spellen in goede banen te lijden. Er zijn verschillende luchtkussen voor verschillende leeftijden, ook voor de allerkleinsten. Dus kom allen en beleef veel speel plezier.

Diverse demonstraties

Ook dit jaar zijn er weer verschillende demonstraties en geven wij diverse goede doelen de kans om hun doel te promoten. Reden genoeg dus om eens gezellig een rondje over het Landgoed te doen. Heeft u interesse om uw stichting of vereniging te promoten op onze dag? Neem contact met ons op via ovhalsteren@gmail.com en we kunnen de mogelijkheden met u bespreken.

Vrijwilligers en bestuursleden gezocht!

Dit oranje feest is nergens zonder onze vrijwilligers. Wilt u ook helpen, neem dan gerust contact met ons op! Wij kunnen iedereen gebruiken: van organisatie, begeleiding, verkeersregelaars tot mensen die helpen bij de luchtkussens, en alles daartussen! We zijn een gezellige groep mensen, die enorm veel plezier hebben met de gehele organisatie van de Koningsdag. En het geeft je tevens een goed gevoel dat je een bijdrage levert aan zo’n gezellige Halsterse traditie. Zoals te lezen is, wordt Koningsdag in Halsteren ook dit jaar weer een hele beleving. Maar de Koningsdag is natuurlijk pas echt gezellig, als u ook aanwezig bent! Dus kom eens kijken, en vier deze dag samen met ons! Wilt u meer weten, kijk dan op www.oranjevereniginghalsteren.nl, zoek ons op op Facebook of bel onze voorzitter Paul Schut (06 – 1959 8275).

Oranjevereniging Halsteren
Reglement vrijmarkt
Afbeelding