Bas van Rongen gehuldigd door burgemeester en wethouder. Foto: Starworks Studio

Bas van Rongen gehuldigd

Algemeen

HOOGERHEIDE – In de sportzaal van het gemeentehuis van Woensdrecht werd afgelopen dinsdag para-tafeltennisser Bas van Rongen gehuldigd door burgemeester Steven Adriaansen en wethouder Rainier Schuurbiers.

Op 25 maart werd het Nederlands Kampioenschap gespeeld in Zwolle en dit NK leverde wederom een kampioen uit de gemeente Woensdrecht op, namelijk Bas Rongen van Hotak’68. De A-spelers en de para-sporters van de vereniging hadden hun toneel in de Landstede sporthal. Bas speelde in de poule in de 1e en 2e klasse rollers en had een grote kans om zijn titel van vorig jaar te prolongeren.

Het toernooi startte voor Bas met een zeskamp. In zijn eerste partij tegen Scholten moest hij even in zijn spel komen. Na verlies in de eerste game won hij de volgende 3 games eenvoudig. Tegen Brandburg werd het een spannende partij. Bas won met 3-1. Sterenborg was een maatje te groot, Bas verloor met 3-0. Bas pakte het daarna weer heel goed op. Tegen Verykokos en Bolle won Bas eenvoudig met twee keer 3-0. Dit leverde hem een plaats op in de halve finale 2e klas rollers. In de halve finale speelde hij tegen Anita Mertens. Bas ging heel goed van start en won eenvoudig de 1e en 2e game. De derde ging verloren, waarna hij de 4e won met 12-10. In de finale speelde hij tegen Ivana Maas. Met tactisch goed spel en goede services won hij redelijk eenvoudig met 11-3, 11-3 en 11-9. Bas begon ooit met voetballen en ging daarna naar het wielrennen over. Maar tijdens het wielrennen kreeg hij een ongeluk in 2009 waarbij hij een hoge dwarslaesie op liep. Door de hoge dwarslaesie kan hij alleen zijn armen, schouders en hoofd bewegen. Zo werden zijn sportmogelijkheden beperkt.

Hij besloot lid te worden bij Hotak in Hoogerheide in 2014 en in 2015 begon hij met competities spelen. In het begin was het zoeken hoe het batje vast te houden. Van twee dames heeft Bas tips gekregen, in Papendal kon hij op uitnodiging een goede training volgen. Zo kreeg hij een batje dat vastgemaakt wordt aan zijn hand. En dit pakte goed uit op het NK. Een hele knappe prestatie van Bas samen met coach Frans Verboven en een Nederlandse titel rijker.