Afbeelding
Foto: Michiel Maas

Soms loopt het anders dan vooraf gepland

Algemeen

Het voorjaar van 2023 waar Thalita zo naar had uitgekeken is helaas niet helemaal verlopen zoals vooraf gepland. Thalita begon goed met een eigen trainingskamp van drie weken in Lanzarote om de basis terug op te pakken. In december was Thalita dan al goed op schema voordat ze vertrok op trainingskamp met de ploeg. Helaas door een foutieve fietspositie daar op trainingskamp is Thalita geblesseerd geraakt aan haar knie en het tweede trainingskamp in januari met de ploeg kon ze dan ook niet goed uitvoeren omdat ze maar beperkte trainingen mocht doen vanwege de nog steeds aanhoudende knieproblemen.

Thalita kon enkel in Nederland/België trainen in plaats van in de zon, aangezien ze twee keer in de week naar de fysiotherapeut moest voor behandelingen en aangepaste oefeningen. Het slechte weer wat maar bleef duren maakte het een uitdaging om alle trainingen uit te voeren. Thalita vol karakter doet dat, maar het was ook vaak in slechter weer. Thalita heeft een MRI scan laten maken van de knie want deze bleef parten spelen. Uit de scan kwamen drie dingen naar voren die te zien waren in de knie. Haar seizoenstart begon alsnog in de UAE Tour in Abu Dhabi, ze zouden dit als training zien omdat ze ondertussen 4 à 5 weken trainingsachterstand had opgebouwd. Drie dagen van de vier heeft ze haar werk voor de ploeg gedaan in koers en besloot om aan de voet van de klim af te stappen om niet nog verder vermoeid te geraken en verder rustig op te gaan bouwen naar het Belgische voorjaar. Omloop van het Nieuwsblad moest ze helaas laten passeren omdat dat nog te vroeg dag was.

In Drenthe is Thalita wel van start gegaan, met dat ijzige weer en enkele dagen later in Nokere Koerse. In Nokere Koerse waren haar benen al beter en kon ze werk doen voor haar ploeggenoten, totdat ze viel. De schade viel achteraf gelukkig mee, maar ze is een paar dagen toch goed ziek geworden en lag  een week lang in de bank te slapen met een bronchitis en te hoesten en proesten met antibiotica. Tien dagen niet gefietst zorgde dat Gent-Wevelgem, Ronde van Vlaanderen, Scheldeprijs en Parijs-Roubaix niet meer haalbaar waren. Eerst de tijd nemen om helemaal terug op te bouwen voordat Thalita weer zal gaan koersen. La Vuelta zal ze niet meer rijden, er komt een wijziging in haar agenda. Thalita gaat de hele maand mei verder wel weer actief zijn in koers. Het is jammer dat het voorjaar zo is verlopen want Thalita houdt van het voorjaar. “De tijd vliegt , maar er komt nog een erg druk programma aan vanaf mei dus ik zal voldoende gekoerst hebben aan het einde van het seizoen.”

Namens Thalita hartelijk dank aan al onze adverteerders.

Afbeelding
Thalita in Abu Dhabi