Handtherapie in de praktijk van ergotherapeut Eline van Donselaar in gezondheidscentrum De Bank.
Handtherapie in de praktijk van ergotherapeut Eline van Donselaar in gezondheidscentrum De Bank. Foto: Eline van Donselaar

Behandeling hand- en polsklachten

HALSTEREN - Sinds de opening van het gezondheidscentrum "De Bank” is ergotherapeut Eline van Donselaar niet alleen in haar praktijk in Etten-Leur en Zevenbergen actief maar ook 1 vaste dag per twee weken (op woensdag) in Halsteren, waar ze al actief was.  


Even voorstellen: "Ik ben als ergotherapeut afgestudeerd in 2007 aan de Hogeschool Rotterdam. In 2015 heb ik de specialisatie handtherapie afgerond en gedurende 2 jaar ervaring opgedaan in het handenteam van een ziekenhuis. Ook heb ik binnen de revalidatie ervaring opgedaan met neurologische aandoeningen en chronische pijnklachten. In 2009 ben ik mijn eigen praktijk begonnen waarin ik vooral hand-gerelateerde klachten en neurologische aandoeningen (zoals Parkinson) behandel."
Een ergotherapeut adviseert en traint jongeren en ouderen die een beperking ervaren in hun dagelijkse activiteiten, kijkt vooral wat iemand nog wel kan en traint vervolgens op zo'n manier dat iemand weer zo veel mogelijk zelf uit kan voeren. Denk daarbij aan jezelf wassen en aankleden, eten klaarmaken, stofzuigen, fietsen, werken of huiswerk maken en sport & spel.
Eline van Donselaar is ergotherapeute en specialist handtherapie. Dit is een specialisatie van ergotherapie en fysiotherapie die vaak uit een combinatie van beide bestaat. Handtherapeuten zijn deskundig op het gebied van hand- en polsaandoeningen, anatomie, wondgenezing en de ontwikkelingen binnen de handchirurgie. "De behandeling is gericht op het verbeteren van de mobiliteit, coördinatie en belastbaarheid van de arm, pols en hand. Daarnaast is er ook veel aandacht voor een maximale inzetbaarheid van de arm, pols en hand zodat je de dagelijkse activiteiten weer naar tevredenheid kunt uitvoeren. Ik werk binnen gezondheidscentrum De Bank samen met de handfysiotherapeuten van Piessens Fysiotherapie." Iedereen met hand/polsklachten kan in De Bank terecht. Het eerste contact komt meestal tot stand na een doorverwijzing door de huisarts of specialist in het ziekenhuis. Huisartsen en fysiotherapeuten werken vaak samen met een ergotherapeut. Zonder verwijzing is een behandeling ook mogelijk (want verzekerd in het basispakket zorgverzekering). Herken je de beperkingen van je hand en/of pols en wil je weer doen wat je altijd deed? Raadpleeg dan eerst website www.ergotherapie-vandonselaar.nl . Voor een kennismakings- of intakegesprek: T 085-4017793/06-14453725 of E: info@ergotherapie-vandonselaar.nl

Ergotherapeut