Yvonne, Marjan en Maarten-Jan in Het Zoete Rijk
Yvonne, Marjan en Maarten-Jan in Het Zoete Rijk Foto:

25 jaar Het Zoete Rijk: “Niet te geloven!”

OSSENDRECHT – Het Zoete Rijk bestaat 25 jaar. In die jaren schonken moeder Yvonne en dochter Marjan Rijk ontelbare “geluksmomentjes” aan ontelbare kinderen en andere zoetliefhebbers: “Niet te geloven dat we al 25 jaar bestaan! Het is zo snel gegaan!”


Wie van zoetigheid houdt, kent Het Zoete Rijk. Marjan en Yvonne Rijk weten al 25 jaar wat lekker is, en hun snoepwinkel in het hart van Ossendrecht is vooral geliefd vanwege de ambachtelijke Boulanger-bonbons die je er kunt kopen. Logisch, vinden Yvonne en Marjan: “Boulanger bonbons zijn niet zomaar bonbons. Ze worden met heel veel zorg gemaakt, de vullingen smaken heerlijk en worden vaak gemaakt met echte verse room. Zelf gebruikt Boulanger de term 'geluksmomentjes' voor haar bonbons, en dat kunnen we alleen maar bevestigen. Maar natuurlijk hebben we nog veel meer lekkers in onze winkel, ook voor feestelijke gelegenheden als Pasen, Kerst, Vaderdag of Moederdag. En natuurlijk kun je bij ons ook lekkere geschenken kopen voor de wandelaars die de Avondvierdaagse volbrengen!”

Die winkel ging voor het eerst open op 16 april 1998, toen nog in een pandje van slechts 29 vierkante meter aan de Brouwerij. 

Samen

“Ik ben opgegroeid in winkels en wilde al heel lang een eigen winkel beginnen”, zegt Yvonne. “Marjan was nog jong en wist niet goed wat ze wilde, dus besloten we samen een winkel te openen. We hebben nagedacht over wat we konden doen, en kwamen tot de conclusie dat er in Ossendrecht nog geen snoepwinkel was. Zo is Het Zoete Rijk ontstaan. Dat kleine winkeltje aan de Brouwerij zijn we snel ontgroeid, sindsdien zitten we midden in het dorp. Dat we nu al 25 jaar bestaan is niet te geloven, het is zo snel gegaan. Het voelt niet als 25 jaar, dat beseffen we pas als we zien dat de kinderen die in 1998 snoep bij ons kwamen kopen nu met hun eigen kinderen naar de winkel komen.”


Servicepunt

Wie jarig is trakteert, en dat geldt zeker voor Het Zoete Rijk. Van dinsdag 18 tot en met zaterdag 22 april geven Marjan en Yvonne 25% korting op alle Boulanger-bonbons, en krijgt elke klant sowieso een leuk presentje mee naar huis. 

Zelf kijken Marjan en Yvonne vooral vooruit. Bij Het Zoete Rijk koop je al jaren drie wenskaarten voor € 1,25, maar ook kaarten van Hallmark. Dat trekt nog altijd veel klanten, maar Marjan en Yvonne zien ook hoe de aanloop in hun winkel flink is toegenomen nu ze ook servicepunt zijn van DHL, DHL Express, Mondial Relay, DPD en UPS. 


Gouden greep

Ook de vestiging van Besters Opticiens, het bedrijf van Marjans man Maarten-Jan, in Het Zoete Rijk bleek een gouden greep. “Besters Opticien doet niet alleen oogmetingen”, zegt Marjan, “je kunt op afspraak ook bij Maarten-Jan terecht voor een compleet nieuwe bril.” 


Vrolijk

Met al die drukte in de winkel heeft Het Zoete Rijk vertrouwen in een mooie toekomst: “We gaan gewoon op deze voet verder”, zeggen Yvonne en Marjan, “een snoepwinkel is de leukste winkel die je kunt hebben. Iedereen die hier komt is vrolijk, en gaat ook blij weer weg. Dat verveelt nog lang niet!”