Parochie De Bron


Parochie-Avond 

Alle parochianen van parochie de Bron zijn van harte welkom op dinsdag 25 april om 19.30 uur in de kerk van Hoogerheide.

Met u willen we spreken over de wijze waarop we in onze tijd parochie kunnen zijn en ons geloof kunnen beleven.

Aanmelden via mirella@samenkerk.nl

-----------------------------------------------------Parochiekernen Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide, Woensdrecht en Putte.

Parochiecentrum voor Hoogerheide en Woensdrecht: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ Hoogerheide 0164-612521, locatiehoogerheide@kpnmail.nl. De kosten voor intenties bedragen € 11,00. Bankrekeningnummer IBAN NL44RABO 0122906411.

Vanaf heden is het parochiekantoor te Hoogerheide op woensdag- en vrijdagochtend weer geopend van 09.00 uur tot 11.30 uur. Op andere dagen zijn we altijd telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0164-612521 (buiten kantoortijd wordt u doorgeschakeld). Telefonische bereikbaarheid parochie in geval van ziekte of overlijden: Wilt u een afspraak maken voor een ziekenbezoek of voor het ontvangen van de ziekencommunie, de ziekenzegen of het sacrament van de ziekenzalving, bel dan 06-15656260. Wilt u een overlijden melden of afspraken maken voor de uitvaartdienst in de kerk of een kerkelijk afscheid in het crematorium, bel dan 06-15656260 of mail naar uitvaart@samenkerk.nl. Voor het aanmelden van een doop en opgeven van intenties in de parochie De Bron via de website: www.samenkerk.nl

Intenties voor onlangs overleden parochianen: In Hoogerheide: Agnes van Hootegem w.v.Jacobus van den Maegdenbergh, Ad Broosus e.v. Els Soffers; In Putte: Henriëtte van de Sande w.v. Jacobus Smeijers.

Livestream: De weekendvieringen in de kerk van Hoogerheide worden uitgezonden via livestream. U kunt live of achteraf deze vieringen bekijken. De link kunt u vinden via onze website www.samenkerk.nl. Vervolgens kiest u voor parochie en vervolgens ‘uitzending vieringen’. Hier vindt u de link naar de viering.

Kerk O.L. Vrouw Hemelvaart te Hoogerheide

Zondag 16 april om 09.30 uur: eucharistieviering; Voorganger: pastoor Peter de Rooij; Koster: Ludo/Kees; Lectrice: Petra van Pul; Muzikale verzorging: organist Theo Slangen en koor. Intenties: Frans Hopmans e.v. José van der Poel, Ruud van den Brand e.v. Annemarie Ulens v.w. verj., Chris Adriaansen-Nagtzaam, Jos Leenaerts e.v. Liza Leenaerts-v. Dijck.

Sint Dionysiuskerk te Putte

Inleveren misintenties via de website www.samenkerk.nl. Mededelingen: De kerk is per heden gesloten. Vanaf heden is er elke 2e donderdag van de maand om 14.00 uur een Bronviering in ontmoetingscentrum de Bunt. Deze viering zal steeds een gebedsviering zijn met ruimte voor ontmoeting met steeds een ander thema. De volgende viering is op 13 april met als thema Pasen en Paastijd. Na afloop is er gelegenheid om koffie te drinken. U bent van harte welkom. De zondagviering in de kerk van Hoogerheide is live te volgen of terug te kijken via een livestream, zie www.samenkerk.nl

Kerk O.L.V. Hemelvaart te Huijbergen

Inleveren misintenties in Huijbergen in de brievenbus bij het Broederhuis, Boomstraat 7 te Huijbergen, of via de website www.samenkerk.nl. 
Mededelingen: De kerk is per heden gesloten. Vanaf heden is er elke eerste woensdag van de maand om 10.00 uur bij de Broeders van Huijbergen een Bronviering. Het is steeds een gebedsviering met ruimte voor ontmoeting.  U bent van harte welkom. Elke zondagochtend om 09.30 uur is er een eucharistieviering in de kapel bij het Broederhuis in Huijbergen, u bent hierbij van harte welkom, ingang via Staartsestraat.

De zondagviering in de kerk van Hoogerheide is live te volgen of terug te kijken via een livestream, zie www.samenkerk.nl

Sint Gertrudiskerk te Ossendrecht

Inleveren misintenties in Ossendrecht in de brievenbus van de pastorie, of via de website www.samenkerk.nl Parochiecentrum voor Ossendrecht: pastorie, Dorpsstraat 7, 4641 HV Ossendrecht.

Zondag 16 april om 11.00 uur: eucharistieviering; Voorganger: pastoor Peter de Rooij; Koster: Emmy Stigter; Lectrice: Lia Drijdijk. Intenties: voor alle zieken en overleden parochianen. Mededelingen: zondag 23 april om 11.00 uur: eucharistieviering, dinsdag 25 april om 19.00 uur: woord-en communieviering in de Adolphine Kapel.

Protestantse kerkgemeente Woensdrecht

Dorpsstraat 10, 4641 HN Ossendrecht. Tel. ds. W. Lolkema 0164 - 314466 en 06-17246410.

Zondag 16 april 9.45 uur: 

Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren

Het secretariaat van de parochiekern Halsteren is open op donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. Pastoor Hans de Kort, pastor Lenie Robijn zijn bereikbaar via telefoonnummer: (0164) 682310. In dringende gevallen is de pastoor te bereiken via: 06-12866859. 

Zondag 16 april 9.30 uur: Eucharistieviering; Voorganger: Pater Bertus van Schaijk en pastoraal werkster Lenie Robijn. Intenties: Coby Koenraadt - van der Sande; Jos Beijaerts; jaargetijde Jorn Boeijkens; Piet Goossens; jaargetijde en verjaardag André Schetters; overleden ouders van der Wegen – Ooms. Donderdag 20 april 9.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Hans de Kort. Overleden: Jos de Kroon.

Pastoraal woord

Jezus leeft!

In de decembermaand werd je als vanzelf meegenomen in het Kerstfeest. Met Pasen is dat anders. Toch werden we juist in de Goede Week uitgenodigd om ons geloof in alle facetten van het leven te vieren. Geloof en ontrouw, nabijheid en eenzaamheid, angst en jaloezie, hoop en overgave. Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag vormen als het ware één lange viering. Wij vieren op deze dagen de kern van ons geloof, van de diepste nabijheid van Jezus.

Op Stille Zaterdag wachtten we op dat ene vlammetje van de Paaskaars, het nieuwe Licht, dat met de Paaswake gaat schijnen. Met velen keken we vol verwachting naar het Licht dat de duisternis van de dood voorgoed zal verdrijven. In de Paaswake vierden we vol vreugde Eucharistie met elkaar en zingen en belijden: “Jezus leeft, de Heer is in ons midden’. Het Alleluia van de Paasjubelzang gaat steeds luider klinken. Je voelt en je merkt dat het donkerte van de nacht wijkt voor het licht van de dageraad.

Een dageraad die begint met het bezoek van de vrouwen aan het graf van Jezus. De leerlingen van Jezus vinden het moeilijk om te begrijpen wat er nu precies is gebeurd. Ze zijn nog vol van het verdriet van de afgelopen dagen. Het duurt even voordat ze weer grip krijgen op de situatie. Het is Jezus zelf die hun bevrijdt. Voorbij alle dood en rouw laat Hij zich zien. Als eerste aan Maria en daarna veertig dagen lang aan zijn leerlingen.

Alle tekenen van nieuw leven, van bevrijding en menselijkheid, van heil en redding, verwijzen naar Hem, de Gekruisigde, die is opgestaan uit alle verdrukking en dood. Het geloof in de verrijzenis van Jezus is geloven dat in elk mensenleven en in elke situatie kiemen van hoop verborgen liggen, waar ‘iets nieuws’ uit kan voortkomen. Het is: de hoop dat de dood niet het laatste woord heeft en dat niets dat goed is, verloren zal gaan.

Lenie Robijn, Pastoraal werkster Sint Annaparochie en Sint Christoffelparochie

Sint Martinuskerk Halsteren

Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer, Sint Martinuskerk Dorpsstraat 20 Halsteren. 

Zondag 16 april 10.00 uur: dienst in de Sint Martinuskerk te Halsteren, Dhr. Rob Favier.

Heilige Antonius van Padua Lepelstraat

Ons Parochiesecretariaat is geopend op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Telefoon: 0164-682525. 

Zaterdag 15 april 19.00 uur: Eucharistieviering; In deze viering wordt ons gebed gevraagd voor: o.o. Withagen en zoon Wout; Toon Schijvenaars w.v. Betje van Meer; Karin Bovée e.v. Peter van Nieuwenhuijzen; o.o. Adrianus van Tillo - Luijks en kinderen; voorganger: Past. H. de Kort, lector: M. de Ruiter m.m.v. het koor Samen Sterk. Dinsdag 18 april 19.00 uur: Eucharistieviering. De eerste avond van de Antonius noveen. In deze viering wordt ons gebed gevraagd voor: Colles de Keijzer e.v. Wies Pooters; o.o. Marinus Ooms en Cornelia Ooms - Heijnen; Jaantje de Booij; o.o. Wouts - IJzermans en dochter Cor-Leen; o.o. Hector – van den Aarsen en zoon Matjas; Voorgangers: Pastores: P. de Rooij en H. de Kort, lector: H. Wouts m.m.v. het koor Samen Sterk. 

Mededelingen: De Noveen is weer begonnen. We kunnen elkaar weer ontmoeten, vele kaarsjes aansteken, samen bidden en zingen en niet te vergeten samen vele intenties voor laten lezen op voorspraak van de Heilige Antonius. Zaterdag 22 april is er weer de Sam’s kledingactie. De kleding kunt u dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur afgeven op het secretariaat en zaterdagochtend 22 april tot 12.00 uur in het portaal van de kerk.

Emmauskerk, Noordgeest Bergen op Zoom

Emmauskerk, Korenberg 90 in Bergen op Zoom. Wekelijkse diensten op zondag om 9.30 uur en om 16.00 uur. Zie www.emmauskerk-boz.nl. Om 12.00 uur evangelische dienst GSKI.

Familiebericht plaatsen in deze krant?

Mail dan naar: info@minervepers.nl of bel: 0164-682286