T-Strijd finale bands

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Op vrijdag 14 april is het weer zover! Drie bands gaan de strijd aan in poppodium Gebouw-T om de eerste plek te bemachtigen tijdens de T-Strijd Finale. 

Van alle inschrijvingen stonden er uiteindelijk acht acts in de voorrondes van T-Strijd. De Oorzaak, Grote Geelstaart en Red Valley wonnen de voorrondes en moeten tijdens de finale gaan bewijzen dat zij de beste act zijn.

T-Strijd is dé muziekwedstrijd voor West-Brabant en Zeeland, georganiseerd door Gebouw-T. Naast de publieksprijs en juryprijs staan ook studio-opnames en een optreden in Gebouw-T tijdens Kithara op het spel.

T-Strijd finale in Gebouw-T, open om 20.30 uur, aanvang 21.00 uur. Een kaartje kost 5 euro.

Naast de normale prijzen en een felbegeerd plekje op de T-Strijd Hall of Fame, krijgen de winnaars vaak nog veel meer kansen bij Gebouw-T. Zo mag publiekswinnaar van 2021, Floyd and the Barbers, dit jaar het Op De T festival openen en trad jurywinnaar van 2021 Mazzy op tijdens het hiphop-event SKRRT SKRRT. Op vrijdag 14 april is het de beurt aan De Oorzaak, Grote Geelstaart en Red Valley. Zoals gebruikelijk kan het publiek weer hun stem uitbrengen en zal er ook een jury in beraad gaan om de winnaar te kiezen.

De OorzaakDe band De Oorzaak bestaat uit 5 jonge mannen uit zowel Zeeland als Brabant en wonnen de eerste voorronde van T-Strijd. Ondanks dat de muzieksmaak van de muzikanten soms enorm uiteenloopt hebben ze elkaar gevonden in de Nederlandstalige pop/rock. De sound die de mannen hebben gecreëerd is sterk beïnvloed door Nederlandse boegbeelden als BLØF, De Dijk en The Scene. Geïnspireerd door deze helden ambieert De Oorzaak hetzelfde te bereiken en een sterkte bijdrage te leveren aan de Nederlandse pop/rock scene.

Grote GeelstaartGrote Geelstaart levert met hun ongebruikelijke bezetting een geluid dat doet denken aan een combinatie van post-punk en postrock en winnen daarmee de tweede voorronde. Het is muziek zo vers als de vis waar de band naar is vernoemd! De liveshow zit vol energie; op hoog tempo spelen deze 5 mannen door hun set gevuld met schreeuwende gitaren, hoekige ritmes en duizelingwekkende synths.

Red ValleyWinnaar van voorronde 3, Red Valley, neemt je mee op een muzikaal avontuur, waarbij de band in haar uitgestrekte reis moeiteloos schakelt tussen een variëteit aan muziekstijlen, van psychedelische blues tot funky rock die doet denken aan de vroege Red Hot Chili Peppers. Deze combinatie van stijlen zorgt voor een vernieuwend maar herkenbaar geluid op het podium wat door het energieke drietal ter gehore wordt gebracht. Inmiddels heeft Red Valley al vele weten te overtuigen van hun krachten. Zo heeft de band al op festivals gespeeld als Breda Barst en Festival Mundial.

Vrijdag 14 april: T-Strijd finale in Gebouw-T. Om 20.30 uur gaan de deuren open, aanvang is om 21.00 uur. Een kaartje kost 5 euro.