Damian Elenbaas (ODIO) eindelijk weer trefzeker
Damian Elenbaas (ODIO) eindelijk weer trefzeker Foto:

Wankel evenwicht in middenmoot Vierde Klasse B

PUTTE – In de Vierde Klasse B maken de afvaardigingen uit de Zuidwesthoek zich op voor een zinderende finale. Het kwartet maakt deel uit van de middenmoot waarin wekelijks de broodnodige punten moeten worden behaald om een mogelijke nacompetitie ter degradatie te ontlopen.

Grenswachters deed in eigen huis goede zaken tegen hekkensluiter DIOZ. De Puttenaren wisten dat het duel hoe dan ook niet verloren mocht worden. Het team had begon de wedstrijd met goed voetbal. Na 12 minuten werden dan ook de inspanningen beloond. Een voorzet van Senne Scheeren van rechts bereikt Nicky Verboven en 1-0 is een feit. Een paar minuten is er opnieuw een hoofdrol voor Verboven wanneer hij zich in de middencirkel vrij draait en Mathijs Brok de diepte in stuurt. Na de 2-0 van Brok zakt het niveau van de wedstrijd. In de tweede helft debuteerde Tijs van Etten en koesterde Grenswachters haar voorsprong, DIOZ was niet bij machte het tij te keren.

In Ossendrecht ging ODIO in haar treffen met NSV uiterst effectief met de kansen om. Treffers van Mitchell Elenbaas, de van een blessure teruggekeerde Damian Elenbaas en Marijn Corré zorgden voor een comfortabele 3-0 voorsprong. Nog voor rust knokte een opportunistisch spelend NSV zich opnieuw terug in de wedstrijd en na de thee zelf naar een 3-4 stand. Hein Verhoef redde in extremis nog een puntje voor ODIO, 4-4.

WVV’67 kreeg voor de tweede opeenvolgende week een nederlaag te slikken. Op Sportpark De Fortuin was ditmaal titelkandidaat BSC te sterk. Net na rust kwam het uit een corner op een niet meer te overbruggen achterstand. METO bewees zich na de derbywinst op WVV’67 ditmaal in Sprundel geen goede dienst. Al vroeg in de wedstrijd verliet spits Gijs Verresen met een blessure het veld. Na een brilstand in de rust liet de thuisclub geen twijfel over het krachtsverschil bestaan en liep uit naar een verdiende 4-0 overwinning.

Glazen Bol

In de Glazen Bol was benutte Leon Jansen (13 pnt) zijn joker volledig. Jesper van Linden volgt op twee punten. Roger Withagen en Gerald de Waal pakten ieder een handvol, Jan Hermans sluit met slechts drie punten de rij.

Jan Hermans (METO): WVV’67-BSC (2-1), ODIO-NSV (2-0, joker), Sprundel-METO (2-2), Grenswachters-DIOZ (4-1), HSC’28-Vivoo (1-2)

Gerald de Waal (Vivoo): WVV’67-BSC (1-3), ODIO-NSV (3-0), Sprundel-METO (1-2), Grenswachters-DIOZ (4-0), HSC’28-Vivoo (0-2, joker)

Roger Withagen (ODIO): WVV’67-BSC (1-3), ODIO-NSV (3-0, joker), Sprundel-METO (3-2), Grenswachters-DIOZ (2-2), HSC’28-Vivoo (2-2)

Leon Jansen (WVV’67): WVV’67-BSC (2-1), ODIO-NSV (3-1), Sprundel-METO (2-0), Grenswachters-DIOZ (2-0, joker), HSC’28-Vivoo (2-2)

Jesper van Linden (Grenswachters): WVV'67-BSC (0-2), ODIO-NSV (3-0), Sprundel-METO (2-1), Grenswachters-DIOZ (3-0, joker), HSC'28-Vivoo (1-2)

Verenigingsklassement: ODIO (190), Grenswachters (167), WVV'67 (165), Vivoo (157), METO (150).