Vivoo dames 1
Vivoo dames 1 Foto:

Op zoek naar een Ruud 2.0

HUIJBERGEN – De Oranjeleeuwinnen maken zich op voor hun WK in Australië en Nieuw Zeeland. Als vice-kampioen hebben ze een reputatie hoog te houden. Mede door de prestaties van dames als Vivianne Miedema, Lieke Martens, Jacky Groenen mag de voetbalsport zich al enige tijd ook onder meiden populair weten. Sommige verenigingen hebben teams die louter in de juniorenmeiden-competitie uitkomen. Andere clubs brengen ze als volwaardig speelsters in de mannelijke juniorenelftallen onder. Een goede ontwikkeling met het oog op de doorstroming naar de standaardseniorenklassen!


In Huijbergen kent het damesvoetbal een lange geschiedenis. Ruim een halve eeuw trappen de blauwbloezen georganiseerd tegen de bal. Tot vorig seizoen zelfs met twee elftallen. Anno 2023 fungeert Vivoo dames 1 nog steeds als toonaangevend. De stabiele factor in de Derde Klasse is echter naarstig op zoek naar een opvolger van Ruud Linders. De geliefde trainer houdt het na acht jaar voor gezien. “Als team vinden we het enorm jammer dat hij stopt. We begrijpen hem echter wel. Hij wil van zijn voetbalpensioen gaan genieten en niet langer de verplichting van een elftal hebben. Daarnaast zei hij onlangs dat hij milder is geworden, iets wat het coachen lastiger maakt en de prestaties niet ten goede komen. We zijn druk doende met een waardig vervanger voor hem te vinden. We zoeken eigenlijk een ‘Ruud 2.0’. Hoewel dit haast onmogelijk is hebben we er toch goede hoop op dat er volgend seizoen een nieuw gezicht voor de groep staat. Met drie dames en enkele bestuursleden hebben we inmiddels met drie potentiële opvolgers gesproken. Deze week hopen we de knoop door te hakken”, aldus aanvoerster Amy Kuijlen. 


Feestje

Vivoo dames 1 is bezig aan een degelijk seizoen en koerst af op een podiumplaats. “We zijn met Roosendaal in strijd om plek drie. Zigo en OVV’67 zijn met dames die voorheen in de hoofdklasse hebben gespeeld, van buitenklasse. Zij speelden ons helemaal zoek. Daarachter willen wij de ‘best of the rest’ worden. Mocht dit lukken dan gaan we dit als titel vieren. Toch weer een goede reden voor een feestje. Hetgeen waar het bij Vivoo uiteindelijk altijd om draait.” 


Een klasse lager beleeft Grenswachters een moeizaam en bivakkeert in de degradatiezone. Leidster Jolanda Janssens-Koolen, die bezig is aan haar tiende en laatste seizoen: ”We kampten dit jaar met enkele afvallers en drie zwangere basisspeelsters. Na de zomer zijn deze echter terug en kunnen we weer een volwaardig elftal op de been brengen.”

ODIO en WVV'67 zijn in de Vijfde klasse in een onderling gevecht om een subtoppositie verwikkeld. "Persoonlijk denk ik dat we iets hoger hadden kunnen staan. Vaak de bovenliggende partij maar het scoren blijft soms moeilijk. Mochten we ons nog in de top-3 kunnen spelen, dan zou dat een mooi resultaat voor dit seizoen zijn”, aldus WVV-coach Danny Belloni. Groenzwart dient dan wel het Groenwit van Ossendrecht achter zich re houden. Het ODIO-bolwerk verbetert zich nog jaarlijks en heeft met minder verliespunten zelfs nog zicht op plaats twee in de rangschikking.