Vrijwilligers voor werkgroep Dementie Vriendelijke Gemeenschap!

GEMEENTE WOENSDRECHT - Al acht jaar zet Gemeente Woensdrecht zich in voor een ‘Dementie Vriendelijke Gemeenschap’. Hiervoor is de werkgroep DVG in het leven geroepen. De Brede Welzijnsinstelling is hier voorzitter van. 

Overige leden van de werkgroep zijn: de gemeente, casemanager dementie, zorgorganisatie tanteLouise, bibliotheek West-Brabant Hoogerheide, Dementienetwerk West-Brabant en Alzheimer Nederland, afdeling West-Brabant. 

De werkgroep vraagt op verschillende manieren aandacht voor mensen met dementie, en hun naasten. Dit door onder andere door: Het organiseren van wekelijkse inloopochtenden Kleintje Koffie, ontmoetingsplek voor mantelzorger en de mens met dementie; Het promoten van Korte trainingen GOED omgaan met dementie bij verenigingen, Middenstand en andere burgerinitiatieven/dorpsplatforms; Aandacht te vragen in de media, voor her- en erkenning van dementie en hun mantelzorgers; Het organiseren van activiteiten rondom Wereld Alzheimerdag. Dit jaar in het teken van Samen aan Tafel; Het organiseren van viertal Zondagsuitjes voor de mens me dementie en hun mantelzorger; Samen met Bibliotheek het onder de aandacht brengen van het Geheugenhuis, de dementiekoffer (Koffer bevat algemene en plaatsgebonden informatie, over dementie en waar kunt u terecht) Het organiseren van wandeling met Heemkundekring het Zuidwestkwartier; Het onderzoeken en zo mogelijk opstarten van beweeggroep voordemens met dementie.

De werkgroep Dementie Vriendelijke Gemeente is op zoek naar vrijwilligers voor de werkgroep en/of die kunnen/willen ondersteunen in activiteiten. Heeft u interesse? Neem dan contact op met Marga Esser, coördinator Steunpunt Senioren en Mantelzorg bij BWI, telefoon 0164 672 049, e-mail: m.esser@bwiwoensdrecht.nl

Samen maken we de gemeente Woensdrecht Dementievriendelijk.