Deelnemers aan de trainingen voor de slow & sprint triatlon van BWI.
Deelnemers aan de trainingen voor de slow & sprint triatlon van BWI. Foto: Starworks Studio

Druk schema trainingen triatlon BWI

ZUIDWESTHOEK - De deelnemers aan de Slow & Sprint triatlon van BWI Woensdrecht zijn hiervoor al bijna een maand aan het trainen. Op dinsdagavond werd er gewerkt aan de Core & Stability in de gymzaal van het Kloosterhof en op zaterdag werd er gezwommen in het zwembad van Familyland. 

Sinds het verzetten van de klok wordt er buiten getraind door de enthousiaste deelnemers op dinsdagavond in het bos rondom de Volksabdij. De wandelaars gaan lekker wandelen in de prachtige omgeving en de hardlopers begonnen aan het snellere werk. Ondanks de regen en harde wind gingen ze er flink tegenaan, allemaal in hun eigen tempo. De groep is zeer tevreden met de goede trainingen van Jacky, Jeske en Mike. Vooral omdat deze triatlon geschikt is voor mensen met een lichamelijke beperking.  

Inge Buzing-Pals uit Hoogerheide is één van de deelneemsters en vindt het erg leuk, ondanks haar epilepsie en MS: “Op deze manier leer je andere mensen kennen en voel je je niet buitengesloten. Meestal bij alles wat ik graag wilde doen werd het door mijn beperking erg moeilijk aan sport deel te nemen. Hier wordt er goed op je gelet tijdens de trainingen, ze kijken ook vooral naar wat er persoonlijk mogelijk is. Dit stelt ook mijn familie gerust. Iedereen is dan ook erg enthousiast en beperking speelt in deze groep dan ook geen rol. We motiveren elkaar ook en de trainers zijn fantastisch. In plaats van fietsen rijd ik deze afstand op mijn scootmobiel, zo kan ik hier toch aan meedoen." 

Ook de 75-jarige Hennie van Bentum doet aan de triatlon mee: “Ik heb in het verleden heel veel gesport, maar vanwege artrose in mijn knie en heup kan ik niet meer hardlopen. Zwemmen, wandelen en fietsen gaat nog wel. Ongeveer 8 jaar geleden kwam ik in de 60+ sportgroep van trainer Jacky, door zijn goede motivatie heb ik dus besloten om me in te schrijven voor deze triatlon. De trainingen zijn fantastisch, al dacht ik bij het zwemmen dat ik dit goed kon. Maar al snel werd het duidelijk dat dit bijgeschaafd kon worden. Het is vooral een groep mannen en vrouwen bij elkaar van verschillende leeftijden. De klemtoon wordt bij iedereen gelegd op het blessurevrij finishen in plaats van winnen. Ik kijk dan ook naar iedere training weer uit.” 

Er zijn nog enkele weken te trainen en op 4 juni is het de grote dag voor iedereen. Gestart wordt er in het zwembad van Laco met 500 meter zwemmen, daarna wordt er 20 km gefietst door verschillende dorpen en vervolgens wordt er 5 km gewandeld of hard gelopen. Iedereen op zijn of haar manier!