Coördinator Heidi Potappel.
Coördinator Heidi Potappel.

Vakantiegevoel bij zwembad De Melanen

HALSTEREN – Nog even, en dan start het zwemseizoen weer. Op 22 april opent het Halsterse buitenzwembad De Melanen haar deuren voor een seizoen van zwemplezier en vakantiegevoel in het blauwe water en onder de groene bomen.

Puntjes op de i

Bij zwembad De Melanen wordt nu nog hard gewerkt om de laatste puntjes op de i te zetten voor het zwembad open gaat. Coördinator Heidi Potappel is er maar druk mee. “Maar”, zegt ze, “dit is ook wat het zo leuk maakt om hier te werken. De afwisseling is enorm, en we doen hier alles zelf. Van het op peil brengen van het personeelsbestand tot het groenonderhoud. Deze winter hebben de douches een onderhoudsbeurt gekregen en is er een nieuwe ketel geplaatst. Het gras moeten we nog maaien, en dat duurt hier rustig een dag, zoveel ruimte hebben we, maar dan zijn we klaar voor het nieuwe seizoen. Het enige dat we dan nog nodig hebben is mooi weer!”


Zwemrooster

Banen zwemmen kan bij De Melanen op maandag en vrijdag tussen 7.00 uur en 10.30 uur, op dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag van 9.30 uur tot 11.30 uur en op woensdagavond tussen 19.00 uur en 20.30 uur. Vrij zwemmen kan op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 14.30 uur en 17.30 uur, op woensdag van 13.00 uur tot 17.30 uur en op zaterdag en zondag van 9.30 uur tot 17.30 uur, mits het weer het toelaat. In de schoolvakanties begint het vrij zwemmen om 10.00 uur.

Vakantiegevoel

Terwijl Heidi Potappel de glijbanen schoonmaakt zegt ze: “We hebben vorig jaar een mooi seizoen gehad, en hopen voor dit jaar op dezelfde bezoekersaantallen als voor corona. Dat moet ook lukken, want we hebben hier alles dat je nodig hebt voor een heerlijke zomerdag: schone zwembaden, grote ligweides, schaduwrijke plekken en een horecagelegenheid waar je terecht kunt voor een frietje, iets te snoepen en een koel drankje. Als je bij De Melanen bent voelt het alsof je vakantie hebt. Zo voelt het ook voor ons, we zijn buiten, we hebben de ruimte en alle vrijheid. Hier werken voelt niet als werk!”


De Melanen zoekt jou!

Ondertussen zoekt De Melanen nog enthousiast horecapersoneel dat het komende seizoen een steentje wil bijdragen aan het vakantiegevoel van de zwembadgasten. 

"Iedereen mag solliciteren”, zegt Heidi, "als je ervaring hebt is dat mooi, maar het is niet verplicht. Het draait om enthousiasme. Als je dat hebt, dan kunnen we je alles leren.” 

Ondertussen begint het te regenen, maar dat breekt het enthousiasme van Heidi en haar team niet. Ze kijken naar buiten en roepen: "Wat nu valt, valt na 22 april niet meer!”

www.sportbedrijfboz.nl