Meisjes en techniek centraal op Girlsday

HOOGERHEIDE - Tijdens Girlsday op donderdag 30 maart openen verschillende technische bedrijven hun deuren om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met techniek. 

De Aircraft Maintenance & Training School (AM&TS) rolt dit jaar letterlijk de rode loper uit. Meisjes krijgen een kijkje achter de schermen en er wordt een uitgebreid programma georganiseerd in Hoogerheide. Dit gebeurt in onder andere in samenwerking met Fokker Services Groep, KLM en de Koninklijke Luchtmacht. 

Een kleine 100 meiden uit het tweede leerjaar van het VMBO van Scholengemeenschap ’t Rijks uit Bergen op Zoom en het ZuidWestHoek College uit Ossendrecht zullen de AM&TS een bezoek brengen. 

De aftrap van de dag wordt gedaan door de commandant van Vliegbasis Woensdrecht, Franka Teunissen-van de Kamp. Zij interviewt vrouwelijke studenten en werkende technici over de keuze voor techniek. Medewerkers en studenten van de diverse bedrijven zullen de meisjes op deze dag rondleiden, vertellen over de opleiding en kennis laten maken met techniek door zelf aan de slag te gaan. 

Fokker Services Group verzorgt een rondleiding door de hangaar, de KLM geeft een workshop waarbij de meisjes zelf aan de slag gaan met techniek en bij de luchtmacht gaan de meisjes aan de slag met diverse activiteiten. Een leuke en afwisselende dag vol inspirerende rolmodellen. 

Angela Zegers - Marcus van de AM&TS: ‘'Het is ontzettend belangrijk dat we meisjes al op jonge leeftijd enthousiast maken voor techniek. Veel vrouwelijk talent gaat verloren omdat meisjes onbekend zijn met technische opleidingen en beroepen. Meisjes hebben net als jongens talent voor exacte vakken."

De meisjes die op Girlsday langskomen zijn nog jong en moeten hun profielkeuze nog maken. Dus is het van belang dat ze kennis maken met alle mogelijkheden waarover ze zelf misschien nog niet zoveel weten. De focus om meisjes te enthousiasmeren voor techniek heeft zijn vruchten afgeworpen want inmiddels is bijna 15% van onze studenten vrouw. Dat lijkt niet veel, en het is zeker nog niet genoeg. Maar het is aanzienlijk meer dan vroeger”.

Voor meer informatie

Angela Zegers – Marcus: telefoon: 06 13 87 12 62 of a.zegers-marcus@am-ts.eu

Zie ook: www.vliegtuigtechniek.nl