Het team van Visio Vireo Tuinen.
Het team van Visio Vireo Tuinen. Foto: Ilona Veldboer - View Fotografie

Visio Vireo zoekt vaklui

STEENBERGEN – Wie handig is en van tuinen houdt vindt zijn droombaan bij Visio Vireo Tuinen. De Steenbergse verspreider van Tuingeluk zoekt hoveniers, die houden van buiten werken, prachtige tuinen kunnen aanleggen en die abonnees kunnen helpen bij het altijd in topvorm houden van hun tuin.


Dat een hovenier mensen gelukkig maakt weet Visio Vireo Tuinen al sinds 2001. Sindsdien groeide het bedrijf van een eenmanszaak tot een hoveniersbedrijf waarin twee enthousiaste ondernemers leiding geven aan een team van 15 vaklui, die het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van mooie tuinen als dagelijkse missie hebben. Met die dagelijkse missie heeft Visio Vireo Tuinen het druk, vertellen Arno Ooms en John Bijlsma: “Daarom zoeken we naar nieuwe hoveniers die ons team willen versterken. All-round hoveniers, mensen met ervaring in de “grijze” sector of zij-instromers? Wie twee rechterhanden heeft en graag in een hecht en gezellig team werkt is van harte welkom!”

Werken bij Visio Vireo is hard werken, maar het is vooral leuk. “De sfeer in ons bedrijf is erg goed”, zeggen Ooms en Bijlsma. “Dat blijkt vooral uit het feit dat er nauwelijks verloop is binnen ons team. Iedereen is loyaal en werkt hier met plezier. We hebben het dan wel druk, maar we doen er alles aan om onze hoveniers die druk zo min mogelijk te laten voelen. We sturen ze goed voorbereid op pad, met goede materialen en zonder vraagtekens, zodat ze zich kunnen focussen op het afleveren van vakwerk en het achterlaten van tevreden, blije klanten.”

Voor die tevreden klanten biedt Visio Vireo Tuinen een nieuwe service aan: het onderhoudsabonnement. “Onze mensen zijn er om het beste uit een tuin te halen”, zegt Bijlsma, “en dat is een vak apart. Niet iedereen heeft tijd en zin om zich daarin te verdiepen. Want hoe maak je een tuin voorjaarsklaar? Hoe zorg je dat planten de warme zomerdagen overleven? Wanneer kun je het beste beginnen met snoeien, en hoe pak je dat aan? Omdat wij precies weten wat een tuin nodig heeft bieden we op maat gemaakte onderhoudsabonnementen aan, voor zowel particulieren als bedrijven. Dat begint bij een Brons-abonnement, waarin we een voorjaar- en najaarsbeurt uitvoeren, maar we hebben ook een Zilver-abonnement, waarin ook een zomerbeurt is opgenomen. Ons Gouden abonnement betekent totale ontzorging: dan komen we maandelijks of wekelijks langs. In alle abonnementen zorgen we voor snoeiwerk, bemesting en schone bestrating. Ook het onkruidvrij maken van de tuin, en het maaien van gras behoort tot de mogelijkheden.”

Natuurlijk blijven de vaklui van Visio Vireo ook inzetbaar voor projecten, of tuinonderhoud op uurbasis. John Bijlsma en Arno Ooms staan klanten graag te woord over de mogelijkheden. “En”, zegt Bijlsma, “we komen natuurlijk ook graag in contact met onze nieuwe hoveniers. Die vertellen we graag meer over wat we doen, en waarom het zo mooi is om daar deel van uit te maken!”