Olympia-voorzitter Robin Jonkers.
Olympia-voorzitter Robin Jonkers. Foto: Dennis van Loenhout

Olympia’s Trail en Surpriseloop komen terug

Algemeen

HALSTEREN – Bewegen is leuk, maar samen bewegen is nog leuker. Vraag dat maar aan de wandelaars, hardlopers en gymnastiekleden van AC Olympia. Om dat loopplezier met nog meer mensen te delen pakt AC Olympia de organisatie van haar eigen loopevenementen terug op, na de turbulente coronatijd. Eerste afspraak? De Surpriseloop, op 3 december. En misschien al in augustus de Olympia Trail.

Het waren roerige tijden voor Robin Jonkers (38), die vorig jaar aantrad als voorzitter van AC Olympia. Niet alleen kreeg hij een nieuwe baan en werd hij voor de tweede keer vader, ook moest hij toezien hoe ruim 35 leden afscheid namen van Olympia, na de coronajaren waarin samen trainen niet of nauwelijks mogelijk was. Wedstrijden organiseren, dat was helemaal uit den boze. Nu de coronamaatregelen verleden tijd zijn is Olympia weer zichzelf: een gezonde vereniging met actieve leden, die energie halen uit het samen sporten. Nu ook de werkgroep activiteiten weer op peil is kan Olympia weer doen waar het goed in is: loopevenementen organiseren. Eerst voorzichtig, en dan later hopelijk weer op volle kracht, vertelt Jonkers. “Het afgelopen jaar hebben we met elkaar bekeken welke richting we op willen”, zegt Jonkers. “Daarbij kwam het gesprek 

ook op de loopwedstrijden die we traditioneel organiseerden. Omdat we weer een werkgroep Activiteiten hebben, met nu 8 leden, willen we proberen om die nieuw leven in te blazen. Op 3 december organiseren we weer onze traditionele Surpriseloop, op de traditionele manier. Dus met Sinterklaas en zijn Pieten, maar ook met tijdopname. Bovendien zijn we druk bezig om ook de Olympia Trail nieuw leven in te blazen, we hopen dat we in augustus al een nieuwe editie kunnen organiseren. Op dit moment bekijken we nieuwe routes, op Fort de Roovere en de Melanen, zodat we geen grote wegen hoeven over te steken. Als dat lukt, dan hebben we voldoende vrijwilligers om het realiteit te maken. En als het een succes wordt, dan gaan we zeker door.”

Ondertussen blijven de leden van AC Olympia trainen. Ze zijn niet allemaal zo fanatiek als Robin, die dit jaar drie marathons op zijn programma heeft staan, maar allemaal zien ze meerwaarde in hun lidmaatschap. “In je eentje sporten is saai en eenzaam. Als je samen loopt is het gezellig, en kun je elkaar motiveren. Binnen de club organiseren we twee keer per jaar een coopertest, zodat leden het tegen elkaar kunnen opnemen. Bovendien hebben we een paar andere competitievormen om de onderlinge strijd te bevorderen, zoals koppelloopjes waarbij de teams hun eindtijd moeten voorspellen, en de winnaar degene is die zijn tijd het beste voorspelt. Samen maken we het leuker om te sporten. Dat geldt voor onze hardlopers, maar ook voor onze wandelgroep en de gymnastiekgroep. Olympia is nog steeds een fantastische vereniging.”

Wie wil ervaren wat het is om een “Olympiaan” te zijn mag vier keer vrijblijvend meetrainen. “Daarvoor hoef je je alleen maar even aan te melden via de website”, zegt Robin, “dan zorgen wij voor de rest.” De contributie bedraagt slechts 8,50 euro per maand en het lidmaatschap kan elke maand weer worden opgezet. “Vanaf april start onze training weer om 19.00 uur op de parkeerplaats van Fort de Roovere. We hebben een beginnersgroep, maar ook groepen voor gevorderde lopers. Iedereen is welkom, en voor iedereen maken we het leuk!”