Afbeelding

Kerkberichten

Algemeen

Parochie De Bron

Kernen Huijbergen, Hoogerheide, Ossendrecht, Putte en Woensdrecht.
Parochiecentrum voor Hoogerheide en Woensdrecht: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ Hoogerheide 0164-612521, locatiehoogerheide@kpnmail.nl. De kosten voor intenties bedragen € 11,00. Bankrekeningnummer IBAN NL44RABO 0122906411. 

Vanaf heden is het parochiekantoor te Hoogerheide op woensdag- en vrijdagochtend weer geopend van 09.00 uur tot 11.30 uur. Op andere dagen zijn we altijd telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0164-612521. Wilt u een overlijden melden of afspraken maken voor de uitvaartdienst in de kerk of een kerkelijk afscheid in het crematorium, bel dan tel. 06-15656260 of mail naar: uitvaart@samenkerk.nlVoor het aanmelden van een doop en opgeven van intenties in de parochie De Bron via de website: www.samenkerk.nl

Intenties voor onlangs overleden parochianen: In Hoogerheide: Agnes van Hootegem w.v. Jacobus van den Maegdenbergh, Ad Broosus e.v. Els Soffers. In Putte: Henriëtte van de Sande w.v. Jacobus Smeijers.

Livestream: De link kunt u vinden via onze website www.samenkerk.nl. Vervolgens kiest u voor parochie. U komt dan op de parochiepagina terecht. Linksboven vindt u het kopje ‘uitzending vieringen’. Hier vindt u de link naar de viering.

Kerk O.L. Vrouw Hemelvaart te Hoogerheide

Zondag 2 april, Palmzondag, om 09.30 uur: Eucharistieviering, zegening Palmtakken en Palmpaasstokken; Voorganger: pastoor Peter de Rooij; Koster: Ludo/Kees; Lectrice: Marie-Louise van Hooydonk; Muzikale verzorging: organist Theo Slangen en koor. Intenties: Leon Stuijts v.w. jrgt. en moeder Betsie. Donderdag 6 april, Witte Donderdag, om 19.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Peter de Rooij; Kosters: Ludo/Kees; Lectrice: Maria Moerkens; Muzikale verzorging: organist Theo Slangen en koor. Intenties: voor alle zieken en overleden parochianen. Mededelingen: aansluitend biechtgelegenheid.

Sint Dionysiuskerk te Putte

Inleveren misintenties via de website www.samenkerk.nl. Mededelingen: De kerk is per heden gesloten. Vanaf heden is er elke 2e donderdag van de maand om 14.00 uur een Bronviering in ontmoetingscentrum de Bunt. Deze viering zal steeds een gebedsviering zijn met ruimte voor ontmoeting met steeds een ander thema. De volgende viering is op 13 april met als thema Pasen en Paastijd. Na afloop is er gelegenheid om koffie te drinken. U bent van harte welkom. 

De zondagviering in de kerk van Hoogerheide is live te volgen of terug te kijken via een livestream, zie www.samenkerk.nl

Kerk O.L.V. Hemelvaart te Huijbergen

Inleveren misintenties in Huijbergen in de brievenbus bij het Broederhuis, Boomstraat 7 te Huijbergen, of via de website www.samenkerk.nl. 
Mededelingen: De kerk is per heden gesloten. Vanaf heden is er elke eerste woensdag van de maand om 10.00 uur bij de Broeders van Huijbergen een Bronviering. Het is steeds een gebedsviering met ruimte voor ontmoeting. De volgende viering is op 5 april met als thema Pasen en Paastijd. U bent van harte welkom. Elke zondagochtend om 09.30 uur is er een eucharistieviering in de kapel bij het Broederhuis in Huijbergen, u bent hierbij van harte welkom, ingang via Staartsestraat. Donderdag 6 april om 17.00 uur: Eucharistieviering. 
De zondagviering in de kerk van Hoogerheide is live te volgen of terug te kijken via een livestream, zie www.samenkerk.nl

Sint Gertrudiskerk te Ossendrecht

Inleveren misintenties in Ossendrecht in de brievenbus van de pastorie, of via de website www.samenkerk.nl Parochiecentrum voor Ossendrecht: pastorie, Dorpsstraat 7, 4641 HV Ossendrecht. 

Zondag 2 april, Palmzondag, om 11.00 uur: Eucharistieviering, zegening Palmtakken en Palmpaasstokken; Voorganger: pastoor Peter de Rooij; Koster: Loes Hommel; Lectrice: Lia Drijdijk. Intenties: Constan Jansen v.w. jrgt., Lia Raaijmakers-Kruf en Keesje v.w. jrgt. Mededelingen: donderdag 6 april om 19.00 uur: regionale Witte Donderdagviering in de Kerk van Hoogerheide.

Protestantse kerkgemeente Woensdrecht

Dorpsstraat 10, 4641 HN Ossendrecht. Tel. ds. W. Lolkema 0164 - 314466 en 06-17246410.

Zondag 2 april om 9.45 uur: Prof. F. van den Brande, Kalmthout. Donderdag 7 april 19.30 uur: Ds. W. Lolkema, Woensdrecht.

Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren

Het secretariaat van de parochiekern Halsteren is open op donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. Pastoor Hans de Kort, pastor Lenie Robijn zijn bereikbaar via telefoonnummer: (0164) 682310. In dringende gevallen is de pastoor te bereiken via: 06-12866859. 

Zondag 2 april 9.30 uur: Palmzondag Eucharistieviering; Voorganger: pater Bertus van Schaik en pastor Lenie Robijn. Intenties: Coby Koenraadt-van der Sande; Antonius Goossens; Jos Beijaerts; Jaantje Verbogt-Sebregts; Jaargetijde Cor van Kaam-Sebregts. Donderdag 6 april 19.00 uur: Witte Donderdag, Eucharistieviering; Voorganger: pater Bertus van Schaik en pastor Lenie Robijn. Intenties: Toos Oerlemans. Overleden: Sjaak Loos; Piet Goossens.

Pastoraal woord 

Een ander werkelijk ontmoeten, dat was de boodschap die we op de vierde zondag van de veertigdagentijd konden horen. Niet alleen in onze kerken, maar ook in onze samenleving een waardevol iets. Echt naar iemand luisteren, je ogen opendoen voor de vragen van een ander. Zonder die openheid zou een samenleving niet kunnen bestaan.

‘Al ontelbare malen had Jezus op weg naar Pasen grenzen doorbroken. Telkens weer was Hij de barricades opgeklommen om op te komen voor mensen die niet in staat waren om voor zichzelf op te komen. Onvermoeibaar had Hij zichtbare en onzichtbare muren afgebroken. Zijn leerlingen hadden met eigen ogen gezien wat Jezus tot stand bracht. In Johannes 9 opent Jezus de ogen van een blinde man door zijn ogen te bestrijken met slijk en dat vervolgens af te laten wassen in een vijver, genaamd Siloam, dat gezondene betekent. Jezus had ook geprobeerd om andere mensen de ogen te openen. Dat lukte maar gedeeltelijk. Het ongeloof, het denken in tegenstellingen, het niet in kunnen leven in een ander, die tegenstand was te groot.

Deze manier van denken herkennen we ook in onze eigen samenleving. Iets is goed of niet goed. Naar die persoon willen we luisteren en naar die niet. Jezus ziet wat al die mensen niet zien. Hij ziet een mens en het enige wat Jezus vraagt is: “Geloof gij in de Mensenzoon.” “Wie is dat”, vraagt de blinde man. En Jezus zegt hem: “gij ziet Hem. Hij is degene die met u spreekt.” Zo komt de blinde man tot geloof en beaamt ten volle: “Ik geloof, Heer!”

Lenie Robijn, Pastoraal werkster Sint Annaparochie en Sint Christoffelparochie

Sint Martinuskerk Halsteren

Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer, Sint Martinuskerk Dorpsstraat 20 Halsteren. 

Zondag 2 april 10.00 uur: dienst in de protestantse kerk te Nieuw-Vossemeer, Ds. F. de Ronde. Maandag 3 april 19.00 uur: Vesper in de Sint Martinuskerk te Halsteren. Dinsdag 4 april 19.00 uur: Vesper in de protestantse kerk te Nieuw-Vossemeer. Woensdag 5 april 19.00 uur: Vesper in de Sint Martinuskerk te Halsteren. Donderdag 6 april 19.00 uur: dienst in de Sint Martinuskerk te Halsteren, Ds. Inkelaar, viering Heilig Avondmaal.

Heilige Antonius van Padua Lepelstraat

Ons Parochiesecretariaat is geopend op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Telefoon: 0164-682525. 

Zaterdag 1 april 19.00 uur: Dienst van W.G.C. Palmpasen,  Familieviering: In deze viering wordt ons gebed gevraagd voor: Lauran de Kock; Toon Schijvenaars w.v. Betje van Meer; Karin Bovée e.v. Peter van Nieuwenhuijzen; jrgt. o. echtp. Wijmans van den Enden; Petronella de Wit; Voorganger: Past. L.Robijn, lector: M. de Ruiter m.m.v. het kinderkoor. Na de viering kunnen de kinderen paaseieren zoeken in de kerk.

Dinsdag 4 april 19.00 uur: Eucharistieviering: Ter ere van de H. Antonius voor onze gezinnen. Donderdag 6 april 10.00 uur: School Paasviering. Alle kinderen van de gehele school zijn hierbij betrokken. Ook zijn in deze viering de bejaarden van harte welkom. U kunt zich hiervoor opgeven bij Mevr. N. Janssen, telefoon 06-14897694.

Vrijdag 7 april 15.00 uur: Kruiswegviering. Voorgangers: H.Wouts en I. van Dorst. Mededeling: Op dinsdag 18 april begint weer onze noveen. De viering begint om 19.00 uur .Weet dat u allen van harte welkom bent. 

Emmauskerk, Noordgeest Bergen op Zoom

Emmauskerk, Korenberg 90 in Bergen op Zoom. Wekelijkse diensten op zondag om 9.30 uur en om 16.00 uur. Zie www.emmauskerk-boz.nl. Om 12.00 uur evangelische dienst GSKI.

Eigen predikant

Na 5 jaar krijgt de Emmauskerk weer een eigen predikant. Tijdens een dubbele dienst wordt Ds. Albert Veerman zondag 2 april eerst bevestigd en doet daarna zijn intrede. Deze dienst is vanwege beperkte ruimte en (brand)veiligheid alleen toegankelijk voor de eigen gemeenteleden, familie en genodigden. Ds. Albert vindt dat hij een taak heeft voor de wijk en de stad. Daarom geeft hij graag de mensen uit wijk Noordgeest en de stad Bergen op Zoom de gelegenheid om met elkaar kennis te maken. Dit kan op woensdag 5 april tussen 13.30 en 15.30 uur in een zaal van de Emmauskerk, onder het genot van een kopje koffie/thee.