Parochie De Bron


Kernen Huijbergen, Hoogerheide, Ossendrecht, Putte en Woensdrecht.
Parochiecentrum voor Hoogerheide en Woensdrecht: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ Hoogerheide 0164-612521, locatiehoogerheide@kpnmail.nl. De kosten voor intenties bedragen € 11,00. Bankrekeningnummer IBAN NL44RABO 0122906411. 

Vanaf heden is het parochiekantoor te Hoogerheide op woensdag- en vrijdagochtend weer geopend van 09.00 uur tot 11.30 uur. Op andere dagen zijn we altijd telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0164-612521. Wilt u een overlijden melden of afspraken maken voor de uitvaartdienst in de kerk of een kerkelijk afscheid in het crematorium, bel dan tel. 06-15656260 of mail naar: uitvaart@samenkerk.nlVoor het aanmelden van een doop en opgeven van intenties in de parochie De Bron via de website:www.samenkerk.nl

Intenties voor onlangs overleden parochianen: In Hoogerheide: Lizette Verelst w.v. Frans Jansen, Agnes van Hootegem w.v. Jacobus van den Maegdenbergh, Ad Broosus e.v. Els Soffers. In Putte: Henriëtte van de Sande w.v. Jacobus Smeijers.

Livestream: De link kunt u vinden via onze website www.samenkerk.nl. Vervolgens kiest u voor parochie. U komt dan op de parochiepagina terecht. Linksboven vindt u het kopje ‘uitzending vieringen’. Hier vindt u de link naar de viering.

Kerk O.L. Vrouw Hemelvaart te Hoogerheide

Zondag 26 maart om 09.30 uur: Eucharistieviering; Voorgangers: pastoor Peter de Rooij; Koster: Ludo/Kees; Lectrice: Rieky Oerlemans. Intenties: Catharina v.d. Bergh e.v. Riekus Sebregts v.w.verj. Mededelingen: zondag 2 april om 09.30 uur: Palmpasen viering met zegening palmpaasstokken, donderdag 6 april om 19.00 uur: regionale Witte Donderdag viering met aansluitend biechtgelegenheid, vrijdag 7 april, Goede Vrijdag, om 15.00 uur: Kruisweg viering, zaterdag 8 april om 19.00 uur: regionale Paaswake, eucharistieviering, zondag 9 april om 09.30 uur: 1e Paasdag, eucharistieviering; maandag 10 april om 09.30 uur: 2e Paasdag, eucharistieviering.

Sint Dionysiuskerk te Putte

Inleveren misintenties via de website www.samenkerk.nl. Mededelingen: De kerk is per heden gesloten. Vanaf heden is er elke 2e donderdag van de maand om 14.00 uur een Bronviering in ontmoetingscentrum de Bunt. Deze viering zal steeds een gebedsviering zijn met ruimte voor ontmoeting met steeds een ander thema. De volgende viering is op 13 april met als thema Pasen en Paastijd. Na afloop is er gelegenheid om koffie te drinken. U bent van harte welkom. 

De zondagviering in de kerk van Hoogerheide is live te volgen of terug te kijken via een livestream, zie www.samenkerk.nl

Kerk O.L.V. Hemelvaart te Huijbergen

Inleveren misintenties in Huijbergen in de brievenbus bij het Broederhuis, Boomstraat 7 te Huijbergen, of via de website www.samenkerk.nl. 
Mededelingen: De kerk is per heden gesloten. Vanaf heden is er elke eerste woensdag van de maand om 10.00 uur bij de Broeders van Huijbergen een Bronviering. Het is steeds een gebedsviering met ruimte voor ontmoeting. De volgende viering is op 5 april met als thema Pasen en Paastijd. U bent van harte welkom. Elke zondagochtend om 09.30 uur is er een eucharistieviering in de kapel bij het Broederhuis in Huijbergen, u bent hierbij van harte welkom, ingang via Staartsestraat.

De zondagviering in de kerk van Hoogerheide is live te volgen of terug te kijken via een livestream, zie www.samenkerk.nl

Sint Gertrudiskerk te Ossendrecht

Inleveren misintenties in Ossendrecht in de brievenbus van de pastorie, of via de website www.samenkerk.nl Parochiecentrum voor Ossendrecht: pastorie, Dorpsstraat 7, 4641 HV Ossendrecht. 

Zondag 26 maart om 11.00 uur: eucharistieviering; Voorganger: pastoor Peter de Rooij; Koster/lector: Johan den Ouden. Intenties: Sidon van Elzakker-Simons. Muzikale verzorging: organiste Lisette van Mechelen en koor. Mededelingen: zondag 2 april om 11.00 uur: Palmpasen viering met zegening palmpaasstokken; vrijdag 7 april, Goede Vrijdag, om 15.00 uur: Kruisweg viering, zondag 9 april om 11.00 uur: 1e Paasdag, eucharistieviering; dinsdag 11 april om 19.00 uur: eucharistieviering in de Adolphine Kapel.

Protestantse kerkgemeente Woensdrecht

Dorpsstraat 10, 4641 HN Ossendrecht. Tel. ds. W. Lolkema 0164 - 314466 en 06-17246410.

Zondag 26 maart om 9.45 uur: Ds. J. de Bie, ‘s Gravenpolder.

Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren

Het secretariaat van de parochiekern Halsteren is open op donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. Pastoor Hans de Kort, pastor Lenie Robijn zijn bereikbaar via telefoonnummer: (0164) 682310. In dringende gevallen is de pastoor te bereiken via: 06-12866859. 

Zondag 26 maart 9.30 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pater Bertus van Schaik en diaken Jan Foesenek. Intenties: Alle overleden leden van de KBO; Diny Heijmans-Maas;In liefdevolle herinnering aan ouders Heinz en Tineke Hubers en broer Rob Hubers; Overleden ouders Boeijkens. Donderdag 30 maart 9.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Hans de Kort. Overleden: Jos Beijaerts; Sjaak Loos; Piet Goossens.

Pastoraal woord

De evangeliën van de derde, vierde en vijfde zondag die we dit jaar in de veertigdagentijd lezen worden al heel lang gebruikt voor de laatste voorbereiding van volwassen doopleerlingen op weg naar hun doop. In de eerste eeuwen werden veel mensen met Pasen gedoopt. De volwassen doopleerlingen kregen een geloofsonderricht dat soms wel drie jaar kon duren. Het evangelie waarin Jezus bij een put een gesprek aangaat met een Samaritaanse vrouw over water, verwijst o.a. naar het doopwater. Het evangelie waarin Hij een blindgeboren geneest, verwijst naar de verlichting zoals de doop vroeger wel genoemd werd en naar het ontstoken licht van de doopkaars. Een gedoopte is geroepen een licht te zijn in een wereld die in sommige opzichten blind is. De opwekking van Lazarus uit de dood tenslotte verwijst ook naar de doop, want de dopeling ontvangt nieuw leven uit water en H. Geest. Het oude leven wordt begraven. In de veertigdagentijd vragen we ons af of wij nu als gedoopten leven zoals van ons verwacht mag worden. Wellicht moeten we het een of het ander beter gaan doen. Met Pasen beloven we elk jaar opnieuw dat we als gedoopte mensen zullen leven. Ook al weten we dat dat met vallen en opstaan zal zijn, ons goede voornemen is er hopelijk bij het Paasfeest. Pastoor Hans de Kort. 

Sint Martinuskerk Halsteren

Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer, Sint Martinuskerk Dorpsstraat 20 Halsteren. Zondag 26 maart 10.00 uur: dienst in de Sint Martinuskerk te Halsteren, Ds. D.J. Bierenbroodspot.

Heilige Antonius van Padua Lepelstraat

Ons Parochiesecretariaat is geopend op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Telefoon: 0164-682525. 

Zaterdag 25 maart 19.00 uur: Euch.; Voorganger: Past. H. de Kort, lector: F. Veraart m.m.v. het Antoniuskoor. In deze viering wordt ons gebed gevraagd voor: Dolf Boenders w.v. Dina Konings; Melo Hellemons e.v. Johan van Dalen; Anton van Deursen e.v. Annie Houtepen; Lauran de Kock; Toon Schijvenaars w.v. Betje van Meer; Karin Bovée e.v. Peter van Nieuwenhuijzen; Zij is op 61- jarige leeftijd overleden. Haar herdenkingsdienst vindt plaats op 1 april om 14.30 uur. Dinsdag 28 maart om 16.00 uur: Euch.; Ter ere van de H. Antonius voor onze gezinnen. Mededeling: Let op! Dinsdag 18 april begint weer de Antoniusnoveen om 19.00 uur. Weet dat u van harte welkom bent.

Emmauskerk, Noordgeest Bergen op Zoom

Emmauskerk, Korenberg 90 in Bergen op Zoom. Wekelijkse diensten op zondag om 9.30 uur en om 16.00 uur. Zie www.emmauskerk-boz.nl.

Om 12.00 uur evangelische dienst GSKI.

Wilt u een familiebericht plaatsen in deze krant?
Mail dan naar: info@minervepers.nl of bel: 0164-682286