"Als het niet meer gaat"

HALSTEREN - Dr. Piet Schelling en arts Ad Nuijten willen graag met de Protestantse Gemeente Halsteren / Nieuw-Vossemeer in gesprek gaan naar aanleiding van hun laatste boek “Als het niet meer gaat”. De bijeenkomst is dinsdag 21 maart aanstaande in de Sint-Martinuskerk te Halsteren. 


Het thema euthanasie houdt veel mensen in onze samenleving bezig. Mensen in de zorg, in de politiek, in de kerk. Zij hebben daar vaak allerlei vragen bij, op medisch en ethisch gebied en vragen over de zorg. Bij mensen voor wie het geloof van belang is, komt daarbij ook vaak de vraag hoe euthanasie en christelijk geloof samen kunnen gaan. 

Dr. Piet Schelling (predikant) en Ad Nuijten (arts) zijn te gast om op het thema in te gaan. Zij schreven samen een boek over euthanasie, getiteld  “Als het niet meer gaat”. Zij nemen de vragen van mensen serieus, helpen bij het zoeken naar antwoorden en bieden ruimte aan hen die hun einde zelf willen kiezen. 

Het is bijzonder dat een dominee en een dokter het sámen hebben geschreven. Zij hebben hun ervaringen met en inzichten in euthanasie vanuit twee invalshoeken (pastoraal en medisch) vruchtbaar bij elkaar gebracht. Dat maakt het boek origineel en aansprekend voor een breed publiek. Met elkaar hoopt men in een goed gesprek in alle openheid gedachten met elkaar te kunnen delen, en zó wijzer van elkaar te zullen worden. Dinsdag 21 maart aanstaande in de Sint-Martinuskerk te Halsteren, aanvang 20.00 uur. De kerk is vanaf 19.30 uur open. Iedereen is van harte welkom. Toegang is gratis.