Afbeelding
Foto: Ger van Laarhoven

De Jankenberg in Halsteren

HALSTEREN - De Jankenberg werd voor de eerste keer op 11 augustus 2022 door fotograferend wandelaar Ger van Laarhoven bezocht. Net als voor mij is het voor de bewoners daar wel even wennen geweest om een vreemde vent met een camera door de straat te zien sjouwen. 

Na plaatsing van de eerste foto op Facebook was het ijs echter al snel gebroken. Via de groep waar veel mensen uit Halsteren naar kijken, kwamen eigenlijk alleen maar positieve reacties binnen. Alsof ik bij de mensen thuis aan de koffie zat werd ik doorverwezen naar andere straten om daar te gaan kijken en heen en weer werd er uitgebreid over het wel en wee in de straat gepraat. Ook mensen die inmiddels verhuisd waren reageerden enthousiast bij het zien van de foto’s van hun straatje.

Inmiddels ben ik een aantal keer met mijn camera in deze straat op bezoek geweest en heb daar al heel wat foto’s gemaakt. Ook bij mij vallen de plaatjes soms anders uit dan ik zou willen en komen dan dus niet door de keuring voor verder gebruik. Ook vanwege de privacy moet ik wel eens een foto wegdoen of besluit ik om deze dan maar niet te maken. En dan blijven er altijd nog wat twijfelgevallen over die dan alsnog afvallen. Ook gebeurt het dat de zon net verkeerd staat of dat de schaduw van de fotograaf prominent in beeld staat. Het gebeurt wel dat ik daarom nog eens terug ga als de omstandigheden beter zijn. Wat overblijft van het fotomateriaal is inmiddels op internet gezet. Het is echter niet te doen om alle foto’s in deze krant te gaan zetten en ik zal me dus moeten beperken tot een kleine selectie van de collectie. De naam Jankenberg wordt door de gemeente gebruikt voor de wijk én de straat hier in Halsteren. Het valt op dat een vrij groot deel van deze straat nog onverhard is. Alle huizen staan eigenlijk op zichzelf en rijtjeshuizen komen hier nagenoeg niet voor. Alles bij elkaar een mooie straat voor op de foto. Tot ziens op straat! Ger van Laarhoven

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding