Knutselen in de molen op pannenkoekendag.
Knutselen in de molen op pannenkoekendag. Foto: Starworks Studio

Bezoek ‘pannenkoekenmolen’

Algemeen

HUIJBERGEN – Vrijdag 17 maart was het Nationale pannenkoekendag, het was al de zestiende keer dat deze dag in heel Nederland werd georganiseerd. Werd er in 2017 begonnen met 60 deelnemende scholen, nu zijn dat er al meer dan 1000.

Oorspronkelijk is dit de dag waarop kinderen voor ouderen pannenkoeken bakken om ze daarbij te verwennen. In Huijbergen ging het een beetje anders, hierbij werkte Molen Johanna samen met de vrijwilligers van het Dorpsplatform Huijbergen en nodigde basisschool Ste. Marie uit. 

De vrijwilligers van het dorpsplatform maakten liters beslag en bakten voor de kinderen van groep 1 t/m 8 poffertjes in plaats van pannenkoeken. Ruim 100 leerlingen genoten van overheerlijke poffertjes.

Naast het poffertjes eten konden de kinderen een windmolen knutselen, kleurplaat inkleuren, puzzeltocht maken en een rondleiding krijgen van Molenaar Judo en Tonnie. Hierbij kwamen ze snel te weten hoe de molen werkt. 

Het Dorpsplatform Huijbergen is de laatste maanden druk in de weer om vrijwilligers in het zonnetje te zetten en nu zelfs de kinderen kennis te laten maken met de molen en hierbij wat lekkers te laten eten. 

Pannenkoekendag
Pannenkoekendag
Pannenkoekendag
Pannenkoekendag
Pannenkoekendag
Pannenkoekendag
Pannenkoekendag bij Molen Johanna voor schooljeugd.