Sfeervolle doorkomst Roparun in de Burgemeester Elkhuizenlaan.
Sfeervolle doorkomst Roparun in de Burgemeester Elkhuizenlaan. Foto: Bep Tielemans

Hulp bij doorkomst Roparun nodig

Algemeen

HALSTEREN - Het doorkomst-comité Roparun 2023 Elkhuizenlaan /De Beek is momenteel op zoek naar een aantal vrijwilligers. Gevraagd worden mensen die de nodige hand-en-spandiensten willen verlenen bij het passeren van de Roparun in deze buurt. 

Al sinds 2008 organiseert dit comité met veel succes en publieke belangstelling de doorkomst van de Roparun. Het comité is een heel jaar druk in de weer om geld op te halen voor Runningteam De Brabantse Wal en dus De Roparun. Dat gebeurt door het organiseren van allerhande acties. Maar de passage van de Roparun is natuurlijk de echte kers op de taart.

Festijn
De laatste jaren is deze doorkomst uitgegroeid tot een mooie en emotionele gebeurtenis. Het comité zorgt altijd voor een feestelijke passage waarbij het winkelcentrum De Beek in de Elkhuizenlaan het centrale punt vormt. De lopers en fietsers van alle deelnemende teams worden ontvangen in een totaal gele straat. Want de vrij lange Elkhuizenlaan wordt altijd versierd met vlaggen, ballonnen en nog veel meer spullen in de bekende gele Roparunkleur. De Roparunners worden verwelkomd met muzikale ondersteuning van een discotheek en enkele artiesten. Uiteraard is er een speaker die de dappere sportievelingen extra in het zonnetje zet. Een festijn dat door velen wordt bezocht. 

Helpende handen

De meeste “helpende handjes” zijn nodig op zondag 1e Pinksterdag om deze mooie gele aubade aan te brengen. Met dit flinke karwei wordt begonnen om 13:00 uur. Ook 2e Pinksterdag worden er nog hulpjes gezocht want dan moet alles weer netjes worden afgehaald en opgeruimd. Deze twee dagen zijn altijd heel gezellig om mee te maken. Want onderlinge samenwerking verbroedert. 

De laatste jaren zijn er een aantal vaste krachten gestopt; door verhuizing, persoonlijke omstandigheden of door de leeftijd. Het doorkomst-comité wil daarom een dringend beroep doen op mensen uit de buurt om zich aan te sluiten bij deze groep. 

Aanmelden kan bij uitbater Corné van Cafetaria De Beek, telefoon 0164- 685033 of per e-mail: cailangenberg@gmail.com. 

Cafetaria De Beek staat al jarenlang bekend al het bruisend centrum van deze prachtige doorkomst. Het comité hoopt dat mensen zich geroepen voelen om deze -bijna traditionele- passage weer mogelijk te maken en ziet aanmeldingen dan ook graag tegemoet!