Puk van Ierland tijdens een wedstrijd
Puk van Ierland tijdens een wedstrijd Foto: Voltimotion

Huldiging voltige paardrijdster Puk van Ierland

Algemeen

HOOGERHEIDE - De 17-jarige Puk van Ierland, kampioen voltige M, is maandag in het Gemeentehuis gehuldigd door burgemeester Steven Adriaansen en wethouder Rainier Schuurbiers. Puk werd in augustus Nederlands kampioen op het concours in Ermelo.

Het bijzondere van Puk is, dat ze ‘acrobatiek op een bewegend paard’ pas 4 jaar beoefent. Ze begon ooit bij ruitersportcentrum de Molen in Hoogerheide maar vanwege de drukte op de manege moest ze uitwijken naar een ander ruitersportcentrum en dit werd in Uden. Het paardenvirus kreeg Puk op 9- jarige leeftijd van haar zus overgedragen. Puk wilde graag turnen en paardrijden, alleen van haar moeder moest ze één sport kiezen en zo werd het voltige. Voltige is namelijk een paardensport waarbij deze twee gecombineerd kunnen worden. 

Puk is inmiddels hard aan het trainen om zich te kwalificeren voor het Europees Kampioenschap in Zweden, hiervoor zijn 2 punten nodig waarvan ze er 1 al in haar bezit heeft. Ze heeft geen eigen paard, maar ook heeft ze geen geluk met paarden gehad. Maar liefst zes heeft ze er bereden en alle liepen blessures op. Alles bij elkaar is deze sport een dure aangelegenheid en daarom is er een crowdfunding opgezet om zoveel mogelijk geld op te halen om de onkosten voor het Europees kampioenschap te dekken. Scan hiervoor de qr code bij het artikel. In totaal is er een bedrag van 4500 euro nodig. Puk bakt naast het paardrijden ook graag cupcakes en koekjes. Deze verkoopt ze via haar website www.thevaultingbaker.com, zo kan ze hier ook geld mee ophalen voor de onkosten. Na de huldiging werd er nog een foto gemaakt bij de Wall of Fame, deze wordt hier later opgehangen.

Huldiging Puk van Ierland
Qr code voor crowdfunding