Fakkelen
Fakkelen

Mogelijk licht- en geluidhinder door affakkelen

Algemeen

WOENSDRECHT - Sinds maandag einde van de morgen is er sprake van een technische storing bij BASF Antwerpen. Als gevolg van de technische storing welke rond 10:55 uur ontstond is de BASF gestart met affakkelen. Het affakkelen geeft mogelijk licht- en geluidhinder in de gemeente Woensdrecht.

De BASF verontschuldigt zich bij de buren voor de mogelijke hinder en stelt alles in het werk om deze tot een minimum te beperken, zo laat BASF in een reactie weten. Het affakkelen zal vermoedelijk nog tot dinsdagmorgen duren.

Fakkelen
Fakkelen is een normale veiligheidsprocedure bij een storing of onderhoud. Het is nodig om de procesgassen op een veilige en milieu-verantwoorde manier te evacueren uit de installatie. Het verbranden van de gassen via een fakkel voorkomt dat er schadelijke stoffen in de atmosfeer en het milieu belanden. Bij het fakkelen wordt stoom toegevoegd om een zo goed mogelijke verbranding te waarborgen en roetvorming te vermijden. Na de verbranding blijft enkel CO2 en water over. Het proces is veilig, maar brengt licht- en geluidhinder met zich mee.