Afbeelding
Foto: Dennis van Loenhout

Afscheid van juf Marjos Kint

HALSTEREN - Om haar afscheid te markeren organiseerde Sint Maarten een groots galabal voor Marjos Kint, zonder dat ze het wist en zonder dat ze zelf iets moest regelen.

De hele ochtend staat in het teken van workshops, waarin kinderen allerlei dingen voor het galabal maken. Daarna gaat iedereen - in prachtige outfits - de dansvloer op. Directeur Anne Luijsterburg stelt dat Marjos zo'n groots afscheid verdient: "Ze is echt de moeder van onze school. Ze verdient het om van haar vrije tijd te gaan genieten, maar iedereen gaat haar hier missen.”

Nu haar pensioen begonnen is, is het Marjons beurt om iets te leren: “Ik moet erg wennen aan het idee dat ik straks niet meer mijn mail hoef te bekijken of de telefoon moet opnemen. Iedereen zegt dat het leuk is om met pensioen te zijn, maar ik moet echt leren hoe dat moet, met pensioen zijn. De eerste tijd ga ik even niks doen, en van mijn kleinkinderen genieten. Maar ik barst nog van de energie en ambitie, dus dat ik dingen ga doen is zeker. Ik ga rustig bekijken wat ik wil, en waar ze me kunnen gebruiken.”