Afbeelding

Borremans vecht voor de klant

HOOGERHEIDE – De consument wordt geconfronteerd met prijsverhogingen, steeds maar weer. Dan is het goed om te weten dat er winkeliers zijn die vechten voor hun klanten, door kritisch in te kopen en prijsstijgingen van leveranciers niet klakkeloos te accepteren. Borremans Schoenmode doet er alles aan om betaalbaar te blijven, en is dit seizoen bovendien ook bijzonder kleurrijk.


Prijsstijgingen, inflatie, ze domineren al ruim een jaar het nieuws. Iedereen krijgt ermee te maken, ondernemers en consumenten. “Als winkel hebben wij een verantwoordelijkheid naar onze klanten”, zegt ondernemer Bart Borremans. “Er gebeurt veel in onze branche, in alle branches. Je wordt soms geconfronteerd met gigantische prijsstijgingen, maar die willen we niet zomaar doorberekenen. Voor ons is het belangrijk dat we een betaalbare winkel blijven, waar onze klanten graag komen. We vechten voor onze klanten, en het was uitdagender dan anders, maar we hebben voor dit voorjaar toch een mooie collectie kunnen samenstellen.”

Die collectie is vooral kleurrijk, en dat maakt vrolijk: “Mensen zijn duidelijk klaar voor kleur, en dat zorgt voor enthousiasme. Bij klanten, maar ook bij ons. Het is goed om te zien dat er meer kleurrijke, aparte schoenen gedragen worden. We zien trouwens ook dat loafers en hakjes terugkomen, de schoenmode voor dames wordt vrouwelijker. Er is meer dan alleen sneakers, sneakers en sneakers. Maar ook de sneakers zijn dit seizoen natuurlijk kleurrijk en de moeite waard.”


Kritisch

De collectie van Borremans Schoenmode is dit voorjaar misschien wel breder dan anders. Bart vertelt waarom: “Door de prijsstijgingen hebben we heel kritisch ingekocht. Vooral de schoenen van 200 euro en meer hebben we goed tegen het licht gehouden, zodat onze klanten niet teveel betalen. Dat betekent ook dat we soms schoenen in dat segment niet hebben ingekocht, maar het middensegment hebben verbreed. Tot 150 euro is er veel moois te vinden, en zo hopen we ervoor te zorgen dat het leuk winkelen blijft bij ons.”

Ondertussen gaat de samenwerking met het kinderschoenenmerk Shoesme als een speer. "Eén kinderschoenenmerk, met een enorm uitgebreid assortiment, dat werkt. Klanten zijn er blij mee en wij ook”, zegt Bart, "dat is ook waar het allemaal om draait: als we onze klanten blij kunnen maken, dan zijn wij blij. Dat is het waard om voor te vechten.”