Peter Ventevogel van Bouwbedrijf Schrijver en Joab Ventevogel van Stadlander.
Peter Ventevogel van Bouwbedrijf Schrijver en Joab Ventevogel van Stadlander. Foto: Dennis van Loenhout

Leeuwerik is de kers op de taart

HALSTEREN – Het is de kers op de taart van het Halsterse Dorpshart, een dossier dat Halsteren jarenlang veel zorgen baarde maar dat nu zijn voltooiing nadert. De 45 appartementen in het complex De Leeuwerik worden in september opgeleverd en de belangstelling van woningzoekenden is overweldigend. “Nog even geduld”, is de boodschap van woningcorporatie Stadlander en bouwbedrijf Schrijver, dat de komende maanden de laatste puntjes op de i zet.


Afgelopen woensdag, 8 maart, konden huurders voor het eerst reageren op woningen in De Leeuwerik, toen de eerste 15 appartementen in het complex online gingen op Zuidwestwonen, de website waarop onder andere Stadlander haar woningen aanbiedt. Nog geen dag later hadden op elke woning al zo’n 300 huurders gereageerd. Uitzonderlijk veel, zegt woordvoerder Mariëlle Franken van Stadlander. “We zien dat nieuwbouw erg in trek is, deze appartementen zijn energiezuinig, de meeste zelfs energieneutraal. Dat is prettig in een tijd van hoge energieprijzen. Ook zijn alle appartementen in De Leeuwerik levensloopbestendig en spreekt de ligging aan het nieuwe dorpsplein veel woningzoekenden aan!”

Op woensdag 22 maart kan vanaf 20.00 uur gereageerd worden op de volgende fase van het project, terwijl de laatste fase op woensdag 5 april om 20.00 uur online komt. Reageren kan steeds tot de zaterdag nadat de woningen online zijn gekomen, om 19.00 uur sluit dan de reactietermijn. Ondertussen werkt bouwbedrijf Schrijver hard om de appartementen piekfijn en volgens planning op te leveren. Projectleider Peter Ventevogel van Bouwbedrijf Schrijver en vastgoedontwikkelaar Joab Ventevogel van Stadlander weten zeker dat dat dik in orde komt: “Het was een raar jaar, met de energiecrisis en de schaarste van bouwmaterialen, maar over de voortgang van De Leeuwerik zijn we dik tevreden.” Goede voorbereiding is de sleutel van de voortgang van het project, zegt Peter Ventevogel: “We zijn op tijd begonnen met het inkopen van materialen en het inschakelen van mensen. Daardoor zijn we erin geslaagd om geen vertraging op te lopen, ondanks dat het inderdaad een bijzonder jaar was. Natuurlijk was het soms even puzzelen en werden we geconfronteerd met onverwachte uitdagingen, maar dat hoort bij bouwen.” Tevreden concludeert Peter dat de ruwbouw inmiddels bijna helemaal klaar is, en dat het voegwerk in volle gang is, net als de plaatsing van de buitenkozijnen: “Tegelijkertijd demonteren we de steigers, dat is een mooie fase in het project omdat het pand dan eindelijk zichtbaar wordt. Nu gaan we aan de slag met de afbouw van de binnenruimtes. Dat betekent dat we de cementdekvloeren storten, het installatiewerk doen en het tegelwerk plaatsen. Het lijkt misschien alsof de appartementen af zijn, maar de komende maanden hebben we nog veel te doen.”

Toch is het geen probleem om de geplande oplevering in september te halen, concludeert ook Joab. Dat huurders in de rij staan voor De Leeuwerik begrijpt hij wel: "De appartementen zijn allemaal gasloos, en 33 appartementen zijn volledig nul-op-de-meter. De andere 12 appartementen zijn net als de nul-op-de-meterwoningen heel energiezuinig en uitstekend geïsoleerd. We hebben alleen niet genoeg dakoppervlak voor voldoende zonnepanelen om ook die appartementen energieneutraal te maken. Evengoed is de energierekening voor alle appartementen prettig laag. Er is een lift, een brede galerij en de appartementen zijn volledig drempelloos. Met de ligging, midden in het dorpshart en met supermarkten voor de deur zijn dit ideale appartementen voor mensen in elke levensfase.” Beide mannen zijn trots op het feit dat met het gereedkomen van De Leeuwerik ook het dorpshart van Halsteren weer helemaal intact, en klaar voor de toekomst is. "Samen met Schrijver hebben we hier een aantal mooie complexen gerealiseerd”, zeggen ze, "daar zijn we trots op. We horen en zien dat de inwoners van Halsteren die trots delen.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Peter Ventevogel van Bouwbedrijf Schrijver en Joab Ventevogel van Stadlander bij De Leeuwerik.
Afbeelding
Afbeelding