Esther Elzakkers is Oefentherapeut Mensendieck.
Esther Elzakkers is Oefentherapeut Mensendieck. Foto: A van Bockel

Mensendieck Elzakkers

Esther Elzakkers is Oefentherapeut Mensendieck en al 27 jaar actief in Bergen op Zoom en Halsteren. Vanaf 10 maart 2023 is zij elke vrijdag in het nieuwe gezondheidscentrum “De Bank” te Halsteren te vinden.


Oefentherapie Mensendieck kenmerkt zich door oefeningen die gericht zijn op het houdings- en bewegingsapparaat. Daarnaast wordt er samen gekeken naar de spierbalans, mobiliteit, ademhaling en ontspanning. De basis van de oefentherapie zit in het bewust zelf leren voelen, beoordelen en herkennen van lichaamssignalen. 

De behandelingen van jongeren tot 18 jaar worden (zonder eigen risico!) vergoed uit het basispakket. Voor 18+ patiënten is er een vergoeding indien er een aanvullende zorgverzekering is afgesloten (verwijzing is niet nodig).
Esther benadert haar patiënten op een holistische wijze. Het intakegesprek en een houding- en bewegingsonderzoek is de basis voor het persoonlijk behandelplan.
Je kunt bij Esther terecht met de volgende klachten: bekkenbodemproblemen (bij zowel vrouwen als mannen); slaapproblemen (voor een gezonde slaap en weer uitgerust wakker worden); chronische pijnklachten (zodat je leert omgaan met blijvende pijn/beperkingen en ontdekt wat er nog wel mogelijk is); psychosomatische klachten (waarbij je handvatten krijgt voor een meer gezonde en ontspannen houding en leefstijl). Het einddoel van de oefentherapie: optimaal leren functioneren binnen de mogelijkheden van jouw lichaam met zo weinig mogelijk klachten en zo veel mogelijk energie! Meer weten? Bel 06-13828285 of kijk op www.mensendieck-praktijkelzakkers.nl