Ronald van Oers en Pieter en Sonja Piessens heten iedereen van harte welkom in De Bank.
Ronald van Oers en Pieter en Sonja Piessens heten iedereen van harte welkom in De Bank. Foto: Els Rommers

Gezondheidscentrum De Bank

HALSTEREN - Na een intensieve verbouwing wordt het nieuwe Gezondheidscentrum De Bank op 6 maart volledig in gebruik genomen. Initiatiefnemers Pieter Piessens, Sonja Nuijten en Ronald van Oers zijn bijzonder trots op het resultaat. “In dit multidisciplinaire gebouw zit enorm veel kennis onder één dak”, stelt het drietal. “De zorgprofessionals die hier werken, vullen elkaar aan en versterken elkaar, waardoor we de patiënt nóg sneller kunnen helpen.” 


De binnenkant van de voormalige Rabobank annex bibliotheek is volledig gestript en, behalve de naam, herinnert niets meer aan de functie die het pand ooit vervulde. “Vroeger wandelden veel mensen dit gebouw binnen, we hopen en verwachten dat dit weer gebeurt”, zegt Pieter. “Concentratie van zoveel specialistische zorg biedt alleen maar voordelen. In deze sector ligt de kracht in samenwerken. Dat is precies wat wij met Gezondheidscentrum De Bank beogen. We willen direct met elkaar kunnen overleggen of, indien nodig, doorverwijzen naar een collega met als resultaat nóg betere zorgkwaliteit.”

Maar liefst 13 verschillende zorgdisciplines huisvest het 1250 m2 tellende gezondheidscentrum. Toch benadrukken de drie initiators dat iedereen kan blijven rekenen op een persoonlijke benadering. "Hier draait alles om aandacht voor de patiënten. Dat willen we met onze inrichting ook uitstralen. Die is fris, modern, warm, open en gezellig. En uiteindelijk behandel je een patiënt toch één op één in de behandelkamer." 


Toekomstbestendig

Het idee om de krachten te bundelen kwam precies op tijd. "Ik huurde een werkkamer bij Fysio Piessens maar kreeg behoefte aan een eigen praktijkruimte”, vertelt Ronald. "Op datzelfde moment gaven Sonja en Pieter aan uit hun jasje te groeien. Deze locatie bood de ideale oplossing. Ieder apart en toch vormen we een team, samen met de andere zorgprofessionals die hier zitten.” Dat alles gelijkvloers is en er ruime parkeergelegenheid is, telde zeker mee in de beslissing om voor dit pand te gaan. "Met het oog op toekomstbestendigheid, zijn we nu gasloos en zijn er veel duurzame materialen aangebracht”, meldt Pieter. "Daarnaast voldoet het aan alle inrichtingseisen, mocht een huisarts zich hier willen vestigen of andere zorgspecialisten die een meerwaarde bieden aan De Bank.”



Podotherapie Uitterhoeve - Peter Uitterhoeve;
Benu apotheek - Henk Jan van Roosmalen, Monique Martens-van Motman;
Buurtzorg - Marleen van de Kieboom;
Psychologie de Sleutel - Diana van Vlimmeren-Buijs, Inge de Kroon, Marieke Sijbertsma-Meerbeek;
Elastische kousen - Marga Aarts;
Mensendieck Oefentherapie Elzakkers - Esther Elzakkers;
Ergotherapie Donselaar - Eline Donselaar;
Diëtisten praktijk Pit - Laurie Meyer, Rachel de Meijer;
Ortomoneculair - Annelies van Ekeren;
Cranio sacraal therapie Boon - Mirjam Boon;
Verloskundigen Bergen op Zoom - Yvonne, alice, Iris, Anke.

Afbeelding