Optreden OnCue in de Kloek.
Optreden OnCue in de Kloek. Foto: Starworks Studio

Feest voor Monika Mielke

HUIJBERGEN – Alweer 7 jaar is Monika Mielke bedrijfsleidster van MFC de Kloek en dat moest gevierd gaan worden met een mooie avond. Hiervoor nodigde Monika de achtkoppige Hoogerheidese Band ‘OnCue’ en de Huijbergse entertainer Jerooney uit. 


Monika koos voor een intieme feestavond voor haar 7-jarige fuif en zo kwam het podium in het café te staan. OnCue is een band die met 8 personen een passie deelt en dat is muziek spelen. Dit was dan ook bij de repetitie al te merken. Alles werd tot in de puntjes goed afgesteld door geluidsman Peter Huijgens. De band bestaat uit Frontzanger John van Ginneken, gitarist Patrick Beuckelaers, toetsenist Koert Hommel, basgitarist Adrie de Bakker, drummer Eric Stoop, trompettist Izaak Verstraten, trombonist Don Ernest en saxofonist Richard Matthijssen. 

Ze speelden voor een vol café van de Kloek een zeer gevarieerd repertoire. De Huijbergse Jeroen van Dam bracht er als entertainer Jerooney een feestelijke stemming in.


Van bekende rock en popnummers uit de periode van 1970 tot en met heden. Zelfs 'Lang zal ze leven' werd nog gespeeld voor de jarige Lottie. Het optreden viel in de smaak bij de bezoekers.

In de tweede pauze was het tijd voor een speciale guest. 

Jerooney 

De Huijbergse Jeroen van Dam komt zelf uit een muzikale familie, waarbij iedereen minstens 1 instrument bespeelt. Thuis begon hij met het zingen van covers, hier begeleidde hij zichzelf al snel op een gitaar. Toen hij begin 2022 met het coronavirus in quarantaine kwam te zitten en het carnaval virus al langer in zijn lichaam zat als Brabander, besloot hij carnavalsmuziek te gaan maken. “Deze teksten zijn vaak niet hoogstaand en de akkoorden liggen niet erg moeilijk. Zo kwam ik op het idee om over het allerlaagste niveau van het amateurvoetbal “De Kelderklasse” een nummer te gaan maken. Hier ben ik een avond voor gaan zitten en daarna was het af. Deze heb ik aan vrienden laten horen en die waren super enthousiast. Hiermee ben ik naar Sonic Solutions gegaan, in deze professionele studio hebben ze er een fantastische plaat van gemaakt. Uiteindelijk kon ik hiermee naar Ribby Road Music die de muziek hebben uitgebracht. De naam Jerooney is ook ontstaan bij het voetbal en zo kon ik het als artiestennaam ook gaan gebruiken. En nu stond ik vanavond in mijn eigen dorp op het podium en dat was een feest, vooral met zoveel vrienden in de zaal." Het was een grote polonaise Jerooney zijn nummer ging zingenen het bleef nog gezellig tot in de late uurtjes. 

Feestavond Huijbergen met Jerooney.
Feestavond de Kloek
Feestavond de Kloek
Feestavond de Kloek
Feestavond de Kloek
Feestavond de Kloek
Feestavond de Kloek
Feestavond de Kloek
Feestavond de Kloek
Feestavond de Kloek met optreden van band OnCue.
Feestavond de Kloek
Feestavond de Kloek
Feestavond de Kloek
Feestavond de Kloek
Feestavond de Kloek
Feestavond de Kloek