De kinderen van groep 6 bij de moestuin.
De kinderen van groep 6 bij de moestuin. Foto:

Hulp nodig bij moestuin basisschool Ste. Marie

HUIJBERGEN – In het voorjaar van 2021 begonnen De Huijberg en Basisschool Ste. Marie een moestuin-avontuur op de grond die de Broeders van Huijbergen hiervoor beschikbaar stelden. Het begon toen met groep 7 onder leiding van Meester Matthijs in de coronatijd. Dit jaar wordt het alweer het derde seizoen dat de kinderen het werken in de moestuin mogen leren. Nu zijn de kinderen van groep 6 aan de beurt, ook weer met meester Matthijs.

Marjan Bosch, initiatiefneemster van De Huijberg, staat alweer te trappelen om met de leerlingen aan de slag te gaan: β€œDe lente komt er weer aan, de tijd om met de moestuin te beginnen. Nieuw leven dat uitloopt en opkomt. Zaad van de bloemen, kruiden en groenten weer de grond in. En heel veel groen om weer naar te kijken. Het doel van deze tuin is natuurlijk de kinderen het educatieve leren over de natuur. Maar ook zien hoe het van een zaadje uitgroeit tot een prachtig resultaat en natuurlijk hoe het smaakt in tegenstelling tot iets uit de supermarkt. Tegelijkertijd leren ze ook over de verschillende seizoenen, insecten, bodemleven en het evenwicht van de natuur. Ook groeien en bloeien er zoveel bloemen in de natuur die eetbaar zijn, dit bespreken we dan ook uitgebreid. Het enthousiasme van zowel de kinderen als bij mij is elk jaar weer te merken.” 


Voorbereiden en hulp 

Eer het zover is moet de tuin voorbereid gaan worden. Hierbij komen werkzaamheden als winterbedekking verwijderen, schoffelen, compost verdelen, verplanten en aan de watervoorziening werken. Er is hard hulp nodig om alles op tijd klaar te hebben. 

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart wordt hiermee begonnen tussen 15.00 en 17.00 uur. Kinderen, ouders, grootouders, buurtbewoners, bedrijven iedereen is welkom om te komen helpen. En wie weet willen mensen eventueel ook op een dinsdagmiddag komen helpen, samen met Marjan en de kinderen. Voor koffie, thee, limonade en wat lekkers wordt gezorgd. 

Ook zou er nog een werktafel nodig zijn voor in de tuin, een klusser zou die kunnen realiseren. En heeft er iemand nog een ongebruikte vijver of speciekuip over? Hiermee zouden de kinderen meer kunnen leren over het water en het leven dat zich hierin ontwikkelt. Wilt u uw hulp aanbieden, neem dan contact op met Marjan, telefoon: 06-46207785 of mail naar post@dehuijberg.nl



Het enthousiasme is elk jaar weer te merken!

Moestuin
Moestuin
De kinderen van groep 6 bij de moestuin