Parochie De Bron


Kernen Huijbergen, Hoogerheide, Ossendrecht, Putte en Woensdrecht.
Parochiecentrum voor Hoogerheide en Woensdrecht: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ Hoogerheide 0164-612521, locatiehoogerheide@kpnmail.nl. De kosten voor intenties bedragen € 11,00. Bankrekeningnummer IBAN NL44RABO 0122906411. 

Het parochiekantoor te Hoogerheide is op woensdag- en vrijdagochtend geopend van 09.00 uur tot 11.30 uur. Op andere dagen zijn we altijd telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0164-612521 (buiten kantoortijd wordt u doorgeschakeld). 

Wilt u een overlijden melden of afspraken maken voor de uitvaartdienst in de kerk of een kerkelijk afscheid in het crematorium, bel dan tel. 06-15656260 of mail naar: uitvaart@samenkerk.nlVoor het aanmelden van een doop en opgeven van intenties in de parochie De Bron via de website:www.samenkerk.nl

Intenties voor onlangs overleden parochianen: In Hoogerheide: Lizette Verelst w.v. Frans Jansen. In Putte: Henriëtte van de Sande w.v. Jacobus Smeijers.

Livestream: Vanaf heden worden de weekendvieringen in de kerk van Hoogerheide uitgezonden via livestream. U kunt live of achteraf deze vieringen bekijken. De link kunt u vinden via onze website www.samenkerk.nl. Vervolgens kiest u voor parochie. U komt dan op de parochiepagina terecht. Linksboven vindt u het kopje ‘uitzending vieringen’. Hier vindt u de link naar de viering.

Kerk O.L. Vrouw Hemelvaart te Hoogerheide

Zondag 12 maart om 09.30 uur: eucharistieviering; Voorgangers: pastoor Peter de Rooij; Koster: Ludo/Kees; Lectrice: Mirjam Geers. Intenties: Adriana Antonissen v.w. jrgt. Mededelingen: zondag 19 maart om 09.30 uur: woord- en communieviering.

Sint Dionysiuskerk te Putte

Inleveren misintenties via de website www.samenkerk.nl. Mededelingen: De kerk is per heden gesloten. Vanaf heden is er elke 2e donderdag van de maand om 14.00 uur een Bronviering in ontmoetingscentrum de Bunt. Deze viering zal steeds een gebedsviering zijn met ruimte voor ontmoeting met steeds een ander thema. De volgende viering is op 9 maart met als thema Vasten. Na afloop is er gelegenheid om koffie te drinken. U bent van harte welkom. 

De zondagviering in de kerk van Hoogerheide is live te volgen of terug te kijken via een livestream, zie www.samenkerk.nl

Kerk O.L.V. Hemelvaart te Huijbergen

Inleveren misintenties in Huijbergen in de brievenbus bij het Broederhuis, Boomstraat 7 te Huijbergen, of via de website www.samenkerk.nl. 
Mededelingen: De kerk is per heden gesloten. Vanaf heden is er elke eerste woensdag van de maand om 10.00 uur bij de Broeders van Huijbergen een Bronviering. Het is steeds een gebedsviering met ruimte voor ontmoeting. U bent van harte welkom. Elke zondagochtend om 09.30 uur is er een eucharistieviering in de kapel bij het Broederhuis in Huijbergen, u bent hierbij van harte welkom, ingang via Staartsestraat.

De zondagviering in de kerk van Hoogerheide is live te volgen of terug te kijken via een livestream, zie www.samenkerk.nl

Sint Gertrudiskerk te Ossendrecht

Inleveren misintenties in Ossendrecht in de brievenbus van de pastorie, of via de website www.samenkerk.nl Parochiecentrum voor Ossendrecht: pastorie, Dorpsstraat 7, 4641 HV Ossendrecht. 

Zondag 12 maart om 11.00 uur: eucharistieviering; Voorganger: pastoor Peter de Rooij; Koster: Lenny van der Poel; Lector: Emile v.d. Eijnden. Intenties: voor alle zieken en overleden parochianen. Mededelingen: dinsdag 14 maart om 19.00 uur: eucharistieviering in de Adolphine Kapel, zondag 19 maart om 11.00 uur: woord- en communieviering. Dinsdag 14 maart om 19.00 uur: eucharistieviering in de Adolphine Kapel; Voorganger: vicaris Paul Verbeek. Intenties: o.o. Willem en Marie Smits-de Koning en dochter Tilly, Marjolein Bakx-Roosendaal, Piet Rutten.

Protestantse kerkgemeente Woensdrecht

Dorpsstraat 10, 4641 HN Ossendrecht. Tel. ds. W. Lolkema 0164 - 314466 en 06-17246410.

Zondag 12 maart om 9.45 uur: ds. W. Lolkema, Woensdrecht.

Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren

Het secretariaat van de parochiekern Halsteren is open op donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. Pastoor Hans de Kort, pastor Lenie Robijn zijn bereikbaar via telefoonnummer: (0164) 682310. In dringende gevallen is de pastoor te bereiken via: 06-12866859. 

Zondag 12 maart 9.30 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Hans de Kort. Intenties: Cornelia van den Eijnden-de Wit; Imelda de Keijzer-Kerstens. Donderdag 16 maart 9.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Hans de Kort. Overleden: Jos Beijaerts; Sjaak Loos; Piet Goossens.

Pastoraal woord 

We zijn als kerk de veertigdagentijd ingegaan. In een gebed van de kerk wordt deze periode omschreven als een tijd van meer toeleg op het bidden, van grotere aandacht voor de liefde tot de naaste, een tijd van grotere trouw aan de sacramenten waarin wij zijn herboren. We kunnen ons afvragen over welke sacramenten dit gebed spreekt. Nu hét sacrament waarin we zijn herboren uit water en H. Geest is de doop. We worden opgeroepen om in deze voorbereidingstijd op Pasen nog meer trouw te zijn in ons doen en laten aan ons doopsel, om nog meer te leven op het niveau van onze doop. En als dat op een heel ernstige manier niet gelukt is, dan is er altijd nog een ander sacrament van boete en verzoening waardoor we herboren en verzoend op kunnen staan uit onze schuld. En tenslotte bestaat er een derde sacrament waardoor dat nieuwe, herboren leven gevoed kan worden, waardoor het in stand blijft en nog verder groeit en dat is het sacrament van de eucharistie. De sacramenten zijn belangrijke wegen waardoor God ons helpt om te leven of om weer te gaan leven op een manier die bij een gedoopte mens past.

Pastoor Hans de Kort

Sint Martinuskerk Halsteren

Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer, Sint Martinuskerk Dorpsstraat 20 Halsteren. 

Zondag 12 maart 10.00 uur: dienst in de Sint Martinuskerk te Halsteren, Ds. N. Roggeband.

Heilige Antonius van Padua Lepelstraat

Ons Parochiesecretariaat is geopend op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Telefoon: 0164-682525. 

Zaterdag 11 maart 19.00 uur: Eucharistieviering. In deze viering wordt ons gebed gevraagd voor: Dolf Boenders w.v. Dina Konings; Melo Hellemons e.v. Johan van Dalen; Anton van Deursen e.v. Annie Houtepen; Lauran de Kock. Voorganger: Pastoor Hans de Kort, lector : A. Blom m.m.v. het koor Samen Sterk. Dinsdag 14 maart 16.00 uur: Eucharistieviering; Ter ere van de H. Antonius voor onze gezinnen.

Emmauskerk, Noordgeest Bergen op Zoom

Emmauskerk, Korenberg 90 in Bergen op Zoom. Wekelijkse diensten op zondag om 9.30 uur en om 16.00 uur. Zie www.emmauskerk-boz.nl.

Om 12.00 uur evangelische dienst GSKI.

Wilt u een familiebericht plaatsen in deze krant?
Mail dan naar: info@minervepers.nl of bel: 0164-682286