Afbeelding
Foto:

Chronische klachten; Hoe leer ik ermee leven?

In Nederland zijn er honderdduizenden patiënten met diverse chronische klachtenbeelden. Niet bij iedereen is er sprake van een duidelijke medische diagnose. 


Mijn klachten gaan niet over, wat nu?
Helaas komt het vaak voor. Ondanks diverse onderzoeken en behandelingen blijven de lichamelijke klachten u parten spelen. Pijnklachten, vermoeidheid en beperkingen in het bewegend functioneren kunnen leiden tot aanhoudend ongemak. Vaak leidt het ook tot beperkingen in het dagelijks functioneren en soms tot (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid. Het kan een mens radeloos maken.

Toch kunnen we u in zo’n geval mogelijk nog helpen door onze intensieve samenwerking met BeLife. Deze samenwerking richt zich op het aanbieden van medisch specialistische revalidatieprogramma’s aan mensen met chronische klachten. Hierdoor kunnen we u een specialistische behandeling bieden van verschillende professionals onder 1 dak, het dak van STAC in Lepelstraat.


Wat is STAC?
STAC is een praktijk met een duidelijke visie. Van oudsher staat STAC bekend als een praktijk die zich met name specialiseert in wervelkolom gerelateerde problematiek, zoals rugpijn en nek-schouderklachten. Nog steeds is het de missie van STAC om onderscheidend te zijn en te blijven in de diagnostiek en behandeling van deze problemen. Naast welvelkolomproblematiek richt STAC zich steeds meer op andere chronische klachtenbeelden als COPD, chronische vermoeidheidsproblemen en allerlei andere klachten die leiden tot een verminderde lichamelijke, maar ook mentale belastbaarheid. Dit doen we met een team van samenwerkende disciplines zoals fysiotherapie en ergotherapie.

STAC mens & arbeid is gevestigd in Lepelstraat (gemeente Bergen op Zoom). Ons team bestaat uit acht fysiotherapeuten, twee ergotherapeuten, een bewegingsagoog en drie administratieve krachten/receptionisten. Sinds 2014 heeft STAC een samenwerkingsverband met BeLife. Hier willen we u graag wat meer over vertellen.


Wat kunt u verwachten van Medisch Specialistische Revalidatie?
De weg naar herstel begint met een intakegesprek en medisch onderzoek naar het gezondheidsprobleem. Onder leiding van de revalidatiearts onderzoekt het team de klachten. Omdat de klachten vaak al langdurig aanwezig zijn, wordt het gezondheidsprobleem door meerdere disciplines beoordeeld. Na de intakes van de revalidatiearts, fysiotherapeut en psycholoog volgt een overleg tussen de specialisten, om te komen tot een conclusie en behandelplan. Indien het gezondheidsprobleem behandelbaar is binnen het traject zal er een individueel behandeltraject volgen.

Dit behandelplan is uiteraard afhankelijk van de conclusies die zijn getrokken na de intake. Het behandelplan is individueel samengesteld, zowel qua inhoud als qua duur van de behandeling. Over het algemeen gaat het echter wel om een periode van omstreeks 3 maanden. Tijdens deze behandeling kunnen de volgende disciplines worden ingezet: revalidatie arts, fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog, inspanningsfysioloog, diëtist, maatschappelijk werk of leefstijlcoach.

De unieke samenwerking tussen deze disciplines moet ervoor zogen dat we uw klachten zo effectief mogelijk behandelen, of dat we u leren omgaan met de klachten of beperkingen die u parten spelen.


Aanmelding en vergoeding
Als u zich herkent in het beeld van aanhoudende klachten, of u twijfelt over uw persoonlijke situatie, voel u dan vrij om contact op te nemen met STAC op 0164-630145 of via e-mail info@stac.nl. Kijk ook eens op onze website. Het is tevens mogelijk een oriënterend gesprek te plannen bij STAC, waarin we samen kunnen bepalen welke behandelmogelijkheden we in uw geval voorhanden hebben. We kunnen u dan tevens uitleg geven over de inhoud van deze behandeling.

Als u in aanmerking wilt komen voor een revalidatiebehandeling is een verwijzing van de huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist noodzakelijk. Indien deze verwijzing aanwezig is en het behandelteam stelt vast dat u een indicatie heeft voor revalidatie wordt de behandeling in de meeste gevallen vergoed vanuit de basisverzekering. Behoudens het wettelijk verplicht eigen risico zijn er dan geen aanvullende kosten aan verbonden.


STAC mens & arbeid

Antoniusplein 2, 4664 BK Lepelstraat

T: 0164-630145

E: info@stac.nl  |  Website: www.stac.nl 

Afbeelding