Afbeelding

BBB kandidaten Waterschap

Algemeen

HALSTEREN - BBB doet mee aan de Waterschapsverkiezingen. BBB staat voor een waterschap, waar het gezond verstand gebruikt wordt en dat er voor iedereen is. Voor boer, burger, natuur en onderneming. 

Wij nemen de kerntaken van waterschappen serieus en staan positief tegenover gezonde ambities. Dus zorgen we voor de beschikbaarheid van voldoende zoet water zodat er genoeg en goed voedsel kan groeien. Als drinkwater eerlijk geprijsd wordt, zal iedereen bewuster met drinkwater omgaan. Veilige dijken beschermen ons tegen hoog water, zeespiegelstijging en bodemdaling. We voorkomen het ondergraven van dijken, door bever of muskusrat. Om afvalwater te zuiveren hebben we installaties waar we schoon water, warmte, biogas en/of elektriciteit kunnen produceren. Waar mogelijk voeren we innovaties door. Gezond zoet water houden we vast in de bodem of via peil gestuurde drainage. Er kan zoveel meer! 

Wie zijn dan die kandidaten op de lijst 

Voor Waterschap Brabantse Delta staat Ton Hendrickx (Hoogerheide) op de lijst. Hij is de bodemspecialist, heeft vele jaren kennis en ervaring van alles wat een gezonde bodem nodig heeft. 

Rian Govers - GabriĆ«ls (Halsteren) is sinds 2019 bestuurslid van WBD. In 1984 was ze de eerste vrouw werkzaam op een rioolwaterzuiveringsinstallatie en weet daar dus het nodige vanaf. Verkiezingsprogramma: 
BBB (boerburgerbeweging.nl)