Bestuur Dorpsplatform en gastsprekers.
Bestuur Dorpsplatform en gastsprekers. Foto: Starworks Studio

Dorpsplatform Ossendrecht vergaderde

Algemeen

OSSENDRECHT – Dorpsplatform Ossendrecht hield woensdag 1 maart weer een openbare vergadering in MFC de Drieschaar. Tijdens de opening van deze vergadering gaf het dorpsplatform aan blij te zijn dat er nu een nieuwe beheerster voor langere termijn is gekomen voor de Drieschaar. Ook waren er diverse gastsprekers uitgenodigd voor deze avond, zoals wethouder Thierry de Heer.

Nieuwe gezichten 

Er zijn dit jaar twee nieuwe leden bijgekomen en deze werden dan ook voorgesteld. Astrid Maatjens is de nieuwe secretaris en gaat ook de sociale media beheren. Rob Goris neemt de digitalisering op zich. Dit houdt in dat hij onder andere de metingen van het station aan het Burgemeester Voetenstraat gaat verwerken en toevoegen aan de website. Hierop is bijvoorbeeld te zien mocht de BASF gaan affakkelen wat dit gaat doen met de luchtkwaliteit. Verder zet Goris zich ook nog in voor de openbare ruimte van Ossendrecht. 

Wijkagent 

Frank Nolte, wijkagent van Ossendrecht, kwam een presentatie houden over zijn werk als wijkagent. Hij vertelde dat hij niet alleen wijkagent is, maar door een onderbezetting bij de politie ook andere werkzaamheden moet verrichten. Hierdoor is hij niet altijd zichtbaar in de wijk. Hij ervaart het meer dan prettig om een locatie in het gemeentehuis te hebben waar hij samenwerkt met zogeheten netwerkpartners. Dit zijn bijvoorbeeld maatschappelijk werk, Veilig thuis en handhaving. Zo kan er sneller ingegrepen worden bij onder andere huiselijk geweld en burenruzies. Samen met de gemeente wordt ook nog een oplossing gezocht om de weg aan te pakken naar aanleiding van de snelheidscontroles en de pilot in Calfven die gedurende vijf maanden is uitgevoerd. 

Tom Luijks, afdeling verkeer van het dorpsplatform, ging nog dieper in op snelheden. Dorpsplatform Ossendrecht heeft namelijk matrixborden die om de zoveel tijd verplaatsen. Op de O.L.V. Ter Duinenlaan hebben ze de snelheidsresultaten bekeken. Hier werd geconstateerd dat er bij het ingaande verkeer 34% te hard gereden wordt en bij het uitgaande verkeer 40,33 %. Hier werden zelfs snelheden van 126 kilometer per uur gemeten. Al deze data komen uiteindelijk op de website van het dorpsplatform te staan 

Mededelingen en overige sprekers 

Het dorpsplatform is er totaal niet blij mee dat de planning over de buslijn Woensdrecht - Roosendaal in de toekomst geschrapt gaat worden. Hier maken ook Ossendrechtse mensen gebruik van, zoals studenten in Breda en Tilburg. 

De Rabobank hield nog een presentatie over de verschillende oplichtingsvormen die momenteel actief zijn. Mariëlle Hopmans van de gemeente Woensdrecht gaf een presentatie over de nieuwe website Meldingen.woensdrecht.nl 

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 april is er weer een Energiebeurs in de Drieschaar en op 28 juni gaat de volgende vergadering van het Dorpsplatform Ossendrecht plaatsvinden.  

Dorpsplatform Ossendrecht
Dorpsplatform Ossendrecht
Afbeelding