Afbeelding

Amateurvoetbal naar beslissende fase

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - HALSTEREN - LEPELSTRAAT - De komende maanden gaan de beslissingen vallen in het amateurvoetbal. De ploegen die het minst gehinderd worden door schorsingen en blessures gaan er met de prijzen vandoor. Vooral de degradatiekandidaten kunnen geen enkele basisspeler missen. Het betere weer komt er weer aan , dus de supporters zullen de weg naar de voetbalvelden wel weer weten te vinden.

Nieuw Borgvliet

Nieuw Borgvliet gaat voor de titel. BSC en Rimboe zijn de voornaamste concurrenten maar Nieuw Borgvliet lijkt toch de favoriet. De enige zorg is het fit houden van de basisselectie. 

Halsteren-zaterdag

De jeugd doet het goed bij Halsteren-zaterdag. Prinsenland en MOC gaan uitmaken wie er kampioen wordt, maar daar net achter moet Halsteren zich kunnen nestelen. Een periodetitel behoort tot de mogelijkheden. 

Halsteren-zondag

Na de 7-0 overwinning tegen AWC leek Halsteren het omgedraaid te hebben en leek er plotseling weer van alles mogelijk. Toen kwam Juliana op bezoek en werd Halsteren helemaal weggespeeld. 

Moerland moet in ieder geval bij de achterste vier blijven, daar ligt zijn kracht en niet in de voorhoede of op het middenveld.

Dosko

Dosko vecht nog steeds tegen degradatie. Het wordt tijd voor een goede serie, bijvoorbeeld drie wedstrijden achter elkaar winnen. Af en toe een puntje sprokkelen schiet niet op. Met het gebrek aan scorend vermogen ziet het er niet goed uit.

MOC’17

MOC’17 is met Prinsenland in de titelstrijd verwikkeld. Een periodetitel zou ook al heel mooi zijn. MOC promoveerde immers naar de derde klasse en speelt nu gelijk weer mee voor de prijzen. Bij zo’n grote vereniging als MOC zou het eerste elftal ook minimaal in de eerste klasse moeten spelen. Onze voetbalredactie gokt op MOC voor de titel omdat selectiekeuzemogelijkheden bij Prinsenland iets lager liggen.

VV Vrederust

Het kampioenschap in deze vierde klasse wordt waarschijnlijk uitgevochten tussen VVC’68 en Vrederust, met Steenbergen en Alliance als gevaarlijke outsiders. De komende weken staan er een aantal top-4 wedstrijden op het programma. Bij de wedstrijd VVC - Vrederust zal de competitie pas definitief beslist worden. 

VVC’68

VVC doet er alles aan om aan het eind van de competitie te promoveren. De eerste vier gaat zeker lukken, dus nacompetitie is normaal gesproken verzekerd. De thuiswedstrijd tegen Vrederust kan best eens om de titel gaan. Die titel zou voor trainer Marco Ernest een prachtig afscheidscadeau zijn. 

Lepelstraatse Boys

Het is vallen en opstaan met de jeugdige selectie van de Boys. Delen van wedstrijden wordt er heel aardig gespeeld. Te veel persoonlijke fouten staan dan toch weer aan de basis van een nederlaag.