Afbeelding

Beter water, ook voor later!

Algemeen

GBWP voorman Arjan van der Weegen uit Halsteren is kandidaat voor West-Brabant Waterbreed bij de aankomende waterschapsverkiezingen van 15 maart. Hij staat op plaats 5 en wij vroegen hem naar zijn motivatie.

‘’Voldoende, veilig en kwalitatief goed water op het juiste moment en op de juiste plaats is steeds minder vanzelfsprekend. Ik wil me daar de komende jaren graag voor inzetten, waarbij West-Brabant Waterbreed op mijn pad kwam. Net als GBWP werken zij lokaal en onafhankelijk en zijn niet gebonden aan politieke of ideologische bewegingen. Het is de partij in waterschap Brabantse Delta die opkomt voor de waterbelangen van alle inwoners en bedrijven in West- en Midden-Brabant: agrarische en recreatieve bedrijven, industrie en inwoners van onze dorpen en steden.”

Met de voor hem kenmerkende passie vertelt Arjan over de speerpunten van West-Brabant Waterbreed:

1. Voldoende water is een kerntaak van het waterschap. Daarom willen wij investeren in een toekomstbestendig zoetwatersysteem, dat water vasthoudt voor tijden van droogte en water afvoert bij extreme neerslag.

2. Ook schoon water is een kerntaak van het waterschap. Investeren in de rioolwaterzuiveringen van de toekomst is hard nodig, zodat microplastics en medicijnresten uit het afvalwater worden gezuiverd.

3. Waterveiligheid is misschien wel de belangrijkste taak van het waterschap. Veilige dijken zijn hiervoor voorwaarde. Daarnaast doen we onderzoek doen naar innovatieve methodes om de kans op en de gevolgen van wateroverlast zo klein mogelijk te maken.

4. Klimaatverandering heeft grote invloed op de werkzaamheden van het waterschap. Wij investeren om de gevolgen van het veranderende klimaat beheersbaar te houden. Het waterschap werkt in 2030 energieneutraal en circulair en versterkt de biodiversiteit.

5. Water en bodem vormen de basis voor de inrichting en het gebruik van het buitengebied en dorpen en steden. Het waterschap stuurt actief en zoekt samenwerking met andere overheden, landbouw, natuur en drinkwaterbedrijven.

6. Wij willen de kosten voor schoon water, waterveiligheid en een robuust watersysteem niet afwentelen op toekomstige generaties

Wij wensen Arjan veel succes bij de komende waterschapsverkiezingen. En mocht u hem willen steunen, stem dan Lijst 4 West-Brabant Waterbreed, nummer 5.