Hanneke van Andel
Hanneke van Andel Foto: Tamara Parren

Hanneke van Andel kandidaat

Algemeen

HALSTEREN - Hanneke van Andel-van Diepeningen (37) uit Halsteren is 15 maart verkiesbaar voor het algemeen bestuur van het Waterschap Brabantse Delta.

In haar rol als muzikant schrijft Hanneke liedjes voor haar soulful popband The Vision of Johanna en is ze toetsenist en achtergrondzangeres bij de Queen tributeband The Crazy Little Things.

In haar rol als farmaceutisch consulent werkt zij intussen 15 jaar in de openbare Service Apotheek in Bergen op Zoom. De laatste jaren zag zij de retouren van medicijnen en hulpmiddelen fors toenemen. Volgens de afvalverwerkingsdienst in haar gemeente was het medicijnafval  in 2022 in de twee apotheken vertienvoudigd ten opzichte van 2021. “Positief is dat mensen steeds vaker de weg naar de apotheek weten te vinden waardoor minder medicijnen in het oppervlaktewater terechtkomen, maar in veel gevallen is het onnodige verspilling. Veel verpakkingen die terugkomen zijn zelfs onaangebroken! Dit is een gevolg van het systeem dat wij zelf hebben veroorzaakt. Wij zijn alles gaan zien als een vanzelfsprekendheid, iets waar wij recht op hebben. En als ergens geen waarde meer aan wordt gehecht is er geen reden om er zuinig op te zijn. Medicijnen zijn hoogwaardige en levensreddende producten! Deze maatschappelijke onverschilligheid resulteert in verspilling, CO2 uitstoot, verslechtering van de waterkwaliteit én ontzettend veel leed bij waterdieren. Dat moet anders. Water is van levensbelang. Het wordt tijd dat bij politieke besluiten niet alleen rekening wordt gehouden met de economische aspecten maar zeker óók met de ecologische aspecten. En bij die denkomslag wil ik een rol in spelen”, aldus Hanneke van Andel.

Je kunt nu nog kiezen! Stem 15 maart lijst 7, Partij voor de Dieren kandidaat nummer 4.