Een voorbeeld van het VaroCare systeem
Een voorbeeld van het VaroCare systeem Foto:

VaroCare, het makkelijke systeem

HALSTEREN - VaroCare is een aanpasbare klittenbandzwachtel dat op een effectieve manier helpt om vocht in voeten en benen te verminderen.


Het betreft een confectieproduct dat beschikbaar is in verschillende omvangs- en lengtematen. De VaroCare producten zijn eenvoudig zelfstandig aan te brengen, dit om zelfredzaamheid te stimuleren en het verminderen van het oedeem met een zwachtelverband te vereenvoudigen. Eenmaal gesloten doet het VaroCare product overdag en/of ‘s nachts zijn werk. Het unieke van een VaroCare product is dat, bij afname van het oedeem, het product snel en eenvoudig (zelfstandig) bijgesteld kan worden. Vooral het zelfstandig bijstellen is een voordeel zodat men niet meerdere malen gebruik hoeft te maken van eventuele zorginstellingen. Met Varocare blijf je in beweging en wordt je niet beperkt in je dagelijkse activiteiten. 

Zodra het behandelgebied met behulp van VaroCare voldoende oedeem afname heeft bereikt, kan er vervolgens een therapeutische elastische kous van Varodem worden aangemeten om het behaalde resultaat te behouden. 

Voordelen van de Varocare: zacht, makkelijk aan te trekken, bevat een ingenaaide liner, bevordert zelfredzaamheid, onderhoudsvriendelijk, voor dag en nacht, voorzien van huidvriendelijke siliconenband, zorgkosten besparend, efficiënt en effectief, de producten van VaroCare kunnen gemakkelijk gewassen worden in een wasnetje.

Afbeelding