Hallo Dennis,

 

Zou jij onderstaand artikel kunnen plaatsen.

Alvast bedankt.

Groetjes Corrie van Trijen

2e Hands winkeltje Nederlands Putse kerk gaat 1 maart weer open.

 

Sinds september  2022 is de Dionysiuskerk in Putte  als zodanig geen kerk meer. Onzeker was en is hoe het zou worden na de winter met de  2e hands winkel . Want in de maanden december tot maart is deze i .v.m. de kou altijd gesloten.

De kerk staat te koop en onderhandelingen zijn er gaande. Een dergelijke koop is niet in een paar maanden beslecht. Dat betekent dat per1 maart het winkeltje weer gewoon opengaat.

In de maanden maart tot december is er, zolang er geen nieuwe eigenaar is en de kerk geen nieuwe bestemming heeft, iedere woensdagmorgen van 9.30 uur tot 12.00 uur de gelegenheid om te snuffelen en een mooie gelegenheid om spulletjes te kopen. Daarnaast, en dat is voor veel mensen zeker zo belangrijk, ook de morgen om elkaar te ontmoeten en gezellig een kopje koffie met elkaar te drinken.

 De verkochte spulletjes zijn allemaal gekregen en krijgen daardoor een nieuw leven. Wat is er mooier in deze tijd waarin we spreken over duurzaamheid en milieu voor nu en de toekomst. Dus kom gewoon eens kijken, er is van alles o.a. kleding, boeken, huishoudelijke artikelen, kinderspeelgoed, schilderijen en nog veel meer.

Dit alles is alleen mogelijk door mensen die spulletjes brengen en dat kan ook weer vanaf 1 maart op de woensdagmorgen. Dat kan ook op de maandagmorgen van 9.00 tot 12.00uur. Want dan wordt de winkel opgesteld door de vrijwilligers.