Afbeelding
Foto: Dennis van Loenhout

De impact van Boon Cranio Care

HALSTEREN – In Gezondheidscentrum De Bank vindt Boon Cranio Care haar perfecte locatie, dichtbij collega’s die hetzelfde doel hebben: zorgen dat mensen goed en gelukkig door het leven kunnen. Cranio sacraal therapie is niet ingrijpend of belastend, maar zorgt wel voor ruimte, fysiek en mentaal.


Dat cranio sacraal therapie en osteopathie dicht bij elkaar liggen is niet verwonderlijk, want het was een osteopaat die de behandelmethode ontdekte. Cranio sacraal therapeut Mirjam Boon legt uit wat haar werk inhoudt: “Cranio sacraal therapie draait om de beweging van bindweefsel en hersenvocht, dat stroomt tussen de schedel – het cranium – en het einde van de wervelkolom, het sacrum. Door een zachte, subtiele manier van aanraking kunnen we zorgen dat het hersenvocht, maar ook de organen de ruimte krijgen die ze nodig hebben om optimaal te functioneren.”

Boon Cranio Care is er voor mensen met fysieke klachten, maar ook voor mensen die ruimte zoeken om hun stress of trauma’s te verwerken. Mirjam treedt in dat proces ook op als coach: “Ik luister, maar vertel ook over het lichaam, en hoe dat optimaal het natuurlijke, zelfherstellende vermogen kan gebruiken. Een gesprek doet al veel, maar soms moeten mensen iets 'voelen' om tot de echte pijn te komen. Cranio sacraal therapie is een prettige manier om daartoe te komen. De impact is klein, maar het resultaat is vaak aanzienlijk.”

Impact hebben vindt Mirjam prachtig, en De Bank is er de perfecte locatie voor. “Ik vind het prachtig, een plek waar iedereen werkt om te zorgen dat mensen zich beter kunnen voelen. Vanaf 6 maart is iedereen van harte welkom!”