Afbeelding
Foto: Mariska Wildeman

Compressiespecialist in De Bank

HALSTEREN - In het nieuwe gezondheidscentrum De Bank zal Marga Aarts zich een dag in de week bezig houden met het aanmeten van bijvoorbeeld compressiekousen. 

Momenteel is compressiespecialist Marga Aarts gevestigd in de winkel vn 4 All Ages, aan Dorpsstraat 66 te Halsteren, welke ze samen met haar man runt. In de winkel vind je allerlei dagelijkse hulpmiddelen op één plek, denk hierbij aan een brace voor de pols of hulpmiddelen voor in de douche. Naast het aanmeetpunt in de winkel zal ze één dag in de week te vinden zijn bij gezondheidscentrum De Bank en één dag in de week bij Fysio Piessens in Steenbergen. 

Marga's doel is om zo veel mogelijk mensen te helpen zelf bijvoorbeeld hun compressiekousen aan en/of uit te krijgen, zodat daar geen thuiszorg aan te pas hoeft te komen. Door samen te werken met andere therapeuten en elkaar te ondersteunen is het mogelijk om een goed (behandel)plan te creëren voor cliënten. Ze zal vooral samenwerken met oedeem/lymfe therapeuten die ook gevestigd zijn in De Bank. 

We vroegen Marga hoe ze bij dit vak terecht kwam en daarop antwoordde ze: "Heel wat jaren geleden werkte ik bij een drogisterij in Bergen op Zoom. Een man die daar ook werkzaam was, specialiseerde zich in steunkousen. Dat leek me zo leuk om zelf ook te gaan doen dat ik in de tijd dat de kinderen klein waren een studie ben gaan volgen. Toen de kinderen groter waren heb ik hier mijn specialisme van gemaakt en ben ik gestart als compressiespecialist."